Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Çanakkale'ye yakışır merkez

Hafta sonu bir vesileyle yolum Gelibolu'ya düştü. Bir dönemdir methini duyduğum, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni gezme fırsatım oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan merkez, yarımadayı gezmeden önce görsel olarak savaşla ilgili bilgiler vermesi amacıyla yapılmış.
İçeride tam 11 simülasyon odası, hatıra alanı ve kafeteryalar var. Odaların bazılarında hareketli aksamlar mevcut. Misal; boğazın mayınlanmasını simülasyonla, Nusret mayın gemisinin içindeymiş gibi izleyebiliyorsunuz. Siz perdeyi takip ederken oturduğunuz mekan da gemi güvertesi gibi sallanıyor.
Bazı odalarda üç boyutlu gözlükler kullanılıyor. Odaların tamamını gezmek 60 dakikanızı alıyor. Gruplar halinde yapılan gezide size son derece bilgili merkez çalışanları eşlik ediyor. Yabancılar için dil seçenekli sesli rehberler de mevcut.
Abartısız söylüyorum; bu alanda dünyada yapılmış en iyilerden biri. Bunu sadece ben değil, turu beraber yaptığımız yabancı turistlerin çoğu da söylüyor.
Yolunuzu mutlaka düşürüp ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Emeği geçen herkesin eline sağlık...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA