Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Wilma Elles: Türk Doktorlarına çok güveniyorum

Alman asıllı oyuncu Wilma Elles, Türkiye’nin sağlık sistemiyle ilgili “Hastanelerimiz, özellikle şehir hastaneleri çok etkileyici. Virüse bağlı ölüm oranı Türkiye’de çok düşük. Türk doktorlarına çok güveniyorum” dedi

Türkiye'de yaşayan Almanya asıllı oyuncu Wilma Elles, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili aldığı tedbirleri anlattı. Elles, Covid-19'la mücadelede Türkiye'nin çok başarılı olduğunu belirterek "Türkiye'deki doktorlara çok güveniyorum" diye konuştu.

* Bir ay boyunca evde kaldım. Sadece alışveriş ve orman içinde yürüyüş için dışarı çıktım. Dışarıdayken asla kimseye 2 metre kadar yaklaşmıyorum. Maskemi de takıyorum. Alışverişten sonra mutlaka ellerimi yıkayıp dezenfekte ediyorum. Bu süreçte babamı ziyaret edemiyorum, saydığım tedbirlerin en zoru bu...

* Türkiye bu koronavirüs salgınında imaj açısından çok öne çıktı. Sağlık anlamında birçok ülkeye yardımda bulundu. Türkiye'de ölüm oranı çok şükür düşük. Almanya'da da öyle. Keşke tüm dünyada da böyle olsa... Sanırım bu zamanlarda bütün ülkeler daha önce uygulamadığı metotlar uyguluyor çünkü hiç görülmemiş, çok vahşi bir virüsle karşı karşıyız. Bütün dünya birbirimize yardım etmeliyiz.

* Almanya'daki yakınlarımla telefonla konuşuyoruz. Orada da herkes kesinlikle sosyal mesafe kuralını uyguluyor, buna uymakta çok zorluk çekmiyorlar. Haftaya Almanya'da çoğu mağaza bu yeni kurallarla kepenklerini açıyor, çok şükür. Almanya ve Türkiye'nin bir diğer avantajı da sağlık anlamındaki ekipmanların yanı sıra solunum cihazını da üretebiliyor olmaları.

ŞEHİR HASTANELERİ ÇOK ETKİLEYİCİ
*Türkiye'deki hastaneleri, sağlık sektörünü her zaman övüyorum. Türkiye'deki hastaneler, özellikle yeni şehir hastaneleri çok etkileyici… Ayrıca Türk milleti çok yardımsever ve cesaretli olduğu için Türkiye'deki doktorlara da çok güveniyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar, Türkiye için bu salgın öncesi ve sonrasında vaka sayısını en aza indirecek tedbirler uyguladılar. Güçlü devletlerin sağlık imkanlarını sonuna kadar kullansalar da zorlandıklarını görüyoruz. Ama Türkiye bu salgınla nasıl baş edileceğini tüm dünyaya gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA