Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Guruların etkisinde kalıp ‘guru’ gürültü yapma Beren!

Oyuncu Beren Saat, geçtiğimiz Anneler Günü'nde hayranlarına sosyal medyadan ilginç bir mesaj yolladı: "Doğa Ana ne yaptığımızı düşünmemiz için odalarımıza yolladı bizi. Bugüne şanslı bir gezegen sakini olduğum için Evren'e teşekkür ederek başlıyorum. Bugünü annesinden ayrı geçirmek durumunda kalan herkese moleküllerimden biraz biraz gönderiyorum. Siz de zaman ayırın, bedeniniz yanında olamasa da bilincinizle annenizin frekansını yakalayın. Onlar titreşimlerimizi hep hisseder. Kolektif anne sevgisi meditasyonu yapalım. Bilincim sizinle olacak."
Bu mesaj sonrası, tabii sosyal medya kullanıcıları Saat'i ti'ye aldı. Durumun böyle olacağı aşikar... Entelektüel birikimi olduğunu vurgulamak isteyen

Beren Saat, Sabahattin Ali'nin 'Kürk Mantolu Madonna' eserindeki Madonna'nın dünyaca ünlü pop yıldızı olduğunu zanneden kitle ile aynı cehaleti paylaştığının farkında değil ne yazık ki... Bunları yazan Saat değil de sanki Nobel ödülünü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancar... Kişisel gelişim kitapları, felsefe sözlükleri, fizik-kimya-biyoloji ders notları ve sevdiği birkaç kelimeyi cümle içerisinde kullanan Saat; birkaç atomun birleşmesiyle oluşan molekülü hiç utanıp sıkılmadan uzaklara gönderiyor. Bu da yetmezmiş gibi anneyi elektromanyetik dalga olarak betimleyip frekans yakalıyor.
Kendisinin bu cahilce sözlerinden ötürü Galilei, Niels Bohr, Newton, Marie Curie, Einstein, Thomson, Max Planck, Erwin Schrödinger ve daha nice dünyaca ünlü fizikçinin kemikleri sızlıyordır şu anda.
Sen boşver, dinlediğin o guru kafaların etkileri ile 'guru' gürültü yapma Beren! Ne bizlere molekül gönder, ne de sen annene molekül ile ulaşmaya çalış... Günümüz teknolojisinden faydalanıp hayatı bu kuramlar ile karmaşık hale sokma; molekül ile ulaşmaya çalıştığın anneni görüntülü arayıp duygularını anlatıp özlemini gider. Bu daha kolay olur!

Dijital akademi projesi
Türk halk müziği sanatçısı Cumali Özkaya'nın, evden gerçekleştirdiği canlı yayınlarda izleyicilerinden gelen yoğun bağlama dersi talepleri karşısında düğmeye bastığını duyunca heyecanlandım. Özkaya'nın yapımcısı Hasan Basri ile konuştum ve dijital akademi kurmaya niyetli olduklarını öğrendim. Basri, her şeyin dijitalleştiği günümüzde gelen bu taleplerin Cumali Özkaya'yı böyle bir akademi kurmaya heveslendirdiğini söyledi. Kim bilir belki bu akademi ile birçok bağlama virtüözleri yetişir...

'Korona sen öldün, sıra bizde'

Koronavirüs üzerine şarkılar yapılmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı sonrasında Tuğba Ekinci'nin salgın şarkısı çıkaracağını öğrendim. Ekinci, 'Korona sen öldün, sıra bizde' sloganlı sözü ile çok eğlenceli bir çalışma ve klip hazırladığını söyledi.

Suriyeli çocukların görüntüleri eşliğinde klip

Cem Karaca'yla 2001 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar çalışan Yol Arkadaşları grubu, yeni single çalışmaları 'Televizyon Ülkesi'ni piyasaya sürüp şarkıya da klip çekti. İsim babalığını Cem Karaca'nın yaptığı, uzun yıllar yaptıkları çalışmalar ile hizmet veren Mahmut Özen, Zafer Şanlı, Gür Akad, Aydın Şeref ve Barış Göker'den oluşan grubun şarkısında geçen 'Çocukları öldürdüler bu dünyada' kısmında Suriyeli çocukların görüntülerine yer verildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA