Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Manço’nun hatıralarla dolu binası kiralık

Kadıköy'de dolaşmayalı uzun zaman olmuştu... Biraz oralarda salınırken Sarraf Ali Sokak No:9'daki tarihi sarı binanın üzerindeki kiralık yazısı dikkatimi çekti. Bir anda hafızamda bir canlanma oldu; bu bina, bir dönem efsane sanatçı Barış Manço'nun ofisiydi.
Uzun zamandır oğlu Doğukan Manço, binayı ofis ve stüdyo olarak kullanıyordu. Ancak pandemi yüzünden evden çalışma düzenine geçilip bina aylardır boş kalınca kullanımı gereksiz hale geldi. Zaten Doğukan uzun zamandır Youtube kanalına yoğunlaşmış durumda, otomobil üzerine içerikler hazırlıyor. Lale Manço Ahıskalı, eşi Serdar Ahıskalı ile Akyaka'da yaşamını sürdürüyor. Barış Manço'nun bir diğer oğlu Batıkan Manço da kahve dükkanı ile uğraşıyor. Hal böyle olunca Manço Ailesi, Kadıköy'deki binanın mülkünü satışa çıkarmayıp kiraya verme kararı aldı. Ben de merak ettim, 3.5 katlı bina için emlakçıyı aradım ve aylık 20 bin lira kira istendiğini öğrendim..
Bu arada malum önümüzdeki 1 Şubat, efsane sanatçının ölümünün 22'nci yıl dönümü... Bu yıl pandemi nedeniyle anma etkinliğinin farklı olacağını duydum. Yine geleneksel vapur etkinliği yapılıp Manço'nun kabri ziyaret edilecek ama dediğim gibi organizasyonda birtakım farklılıklar olacakmış.



Arşivinde kimler yok ki...

Son günlerde beni en çok mutlu eden haberlerden birisi taverna müziğinin usta isimlerinden biri olan piyanist ve şarkıcı Ferdi Özbeğen'in hayatının film olarak çekilecek olması. Eskiden yaz aylarında arkadaşım Öner Öngün ile birlikte Bodrum Torba'da günlerce uzun uzun sohbetlerimiz olmuştu rahmetliyle... Oldukça kıymetli bir isimdi... Vefatından 8 yıl sonra yapımcılığını Fikret Bakıcı'nın yaptığı film için cast hazırlığının hummalı bir şekilde devam ettiğini öğrendim. Bu arada Ferdi Özbeğen'in sanatçılarla olan fotoğraf arşivine takıldım... Kimler yoktu ki; Ajda Pekkan, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Emel Sayın, Nükhet Duru... Liste saymakla bitmiyor. Sabırsızlıkla ustanın beyaz perdeye aktarılacak hikayesini bekliyorum.



Balon gibi sönecek haberi yok!

O kadar yaygara koptu ki anlamak mümkün değil... Yok 'Müthiş bir şarkı ile geliyor', yok 'Dansı büyüleyecek'... Merve Boluğur'dan bahsediyorum... Işın Karaca jest yapıp 'Bi' sen eksiktin güzel kız' diye hakkında paylaşım yapmasaydı gündeme bile gelemeyecek olan Boluğur, bir anda müzik dünyası için tehdit gibi lanse edilmeye başlandı. Hakkındaki yorumlara verdiği cevaplar ile iyice antipatik hale gelen Boluğur'un şarkıcılığı balon gibi sönecek, haberi yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA