Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Adamların cüzdanına değil yüreğine bak Ceren!

Maldivler tatilinde Instagram hesabı üzerinden hayranları ile sohbet eden Ceren Hindistan'ın, "Bilerek mi zengin sevgili seçiyorsun, yoksa öyle mi denk geliyor?" sorusuna verdiği "Fakiri ne yapayım ben!" cevabı oldukça konuşuldu. Hindistan, verdiği cevap sonrası epey eleştiri aldı. Hayranlarından biri "Peki seni, çıktığın bu Maldivler tatiline hangi zengin götürdü?" diye sordu.

Bir diğeri ise "Kış ortasında yaz tatiline çıktın, peki sponsorun kim?" diye sıkıştırdı... Ben de Hindistan'a bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Daha önce zengin bir adamla evlenip sonra da "Beni hamileyken kemerle dövüyor" diye feryat eden sen değil miydin Ceren! Bence sevgili olacağın adamın önce cüzdanına bakacağına yüreğine baksan daha akıllıca olur!

Sınırdaki 60 metrekarelik Türk bayrağı…

Hatay, yıllardır kardeşliğin ve hoşgörünün başkenti… Hemen yanı başındaki Suriye'de mezhep ağırlıklı savaş sürerken Hatay'da yüzyıllardır Müslüman, Hıristiyan, Ermeni, Yahudi, Alevi, Sünni, Ortodoks, Katolik, Protestan bir arada yaşar. Geçenlerde bir fotoğraf gördüm. Dev bir Türk bayrağı, tam sınırda tüm şanıyla dalgalanıyor. Öğrendim ki, Kırıkhanlı iş insanı Murat İçcan, Suriye sınırına 35 kilometre mesafede sahibi olduğu Özova Gruba ait 100 bin tonluk bir fabrika açmış. İçcan'ın oğulları Mevlüt-Onur İçcan, Kırıkhan'daki fabrikanın inşası sırasında birçok kez havan topu atılmasına rağmen fabrika yapımının hiç durmadığını söylüyor. İçcan fabrikanın en yüksek tepesine 60 metrekarelik Türk bayrağı koyarak düşmana gözdağı vermiş.

Sevimli dostlarımıza dikkat çeken dijital dizi

Sokak hayvanlarının haklarının korunması, bu konudaki yasal düzenlemeler ve onlara karşı sorumluluklarımız konusunda farkındalık yaratmak için yeni bir dijital dizi başladı. Adı: 'Dikkat Köpek Var'… Hayvan sevgisi üzerine kurulan dizi, Nusret Toplar'ın imzasını taşıyor. Dizi, hayvan haklarının yanı sıra başka farkındalıklar da kazandırmak adına mesajlarla dolu. Youtube'da yayınlanan 'Dikkat Köpek Var'; toplum sağlığına zarar veren alışkanlıklar, kanayan yaramız kadına şiddet, çöp ayrıştırma, yabancıların Türk insanına olan taraflı bakış açıları gibi konulara da değiniyor… Sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek, barınaklardan sahiplenmeye yönlendirmek ve farkındalık yaratmak adına çok güzel bir proje olmuş. Emeği geçenlerin yüreğine sağlık…

Türkiye'yi güldüren adamın sözlüğü

Kemal Sunal… Filmleri, karakterleri, kişiliğiyle zamansızdır ve 7'den 77'ye bir Türkiye mozaiğidir. Türkiye'de ilk kez usta bir aktörün filmleri bir sözlük çalışmasına konu oldu. Türkiye'yi güldüren adam Kemal Sunal'ın filmlerini izleyip, sahne sahne metine döken yazar Taşkın Su, 'Kemal Sunal Filmlerinde Küfür ve Argo' kitabında; usta oyuncunun yıllardır 'küfürlü' diye tu kaka edilmek istenen filmlerini 'argo' süzgecinden geçirmiş. Binlerce monolog ve repliği inceleyen Su; filmlerde sokak dilinin ne denli başarılı kullanıldığını örnekleriyle ortaya koyuyor. Sandık Şendil, Natuk Baytan, Erdoğan Tünaş, Osman F. Seden, Umur Bugay, İhsan Yüce, Kartal Tibet, Orhan Aksoy gibi senaristleri de anan yazar; Yeşilçam emektarlarının, nasıl küfür ve argo sosunu film senaryolarına ustalıkla yedirdiğini de gözler önüne seriyor.

Türk Halk Müziği'nin büyüsü

Halk müziği, insanı en derininden yakalar. Yaşanmışlıkları alıp bambaşka yerlere götürür ve yeni kişiler ile tanıştırır. İkisi türkü, bir tanesi de yeni beste olmak üzere üç parçadan oluşan ve GTR Müzik etiketiyle dijital platformlarda yer alan 'Tanrı Türkü Dinliyor' adlı maxi single'ı da dinleyiciyi halk müziğinin büyülü dünyasına götürüyor. Çalışma, alternatif bir sanatçı olan Birkan Nasuhoğlu'nun düzenleme ve icradaki usta müzisyen kimliğini gözler önüne seriyor. Projenin Nasuhoğlu'nun arşivinin en güçlü çalışmalarından birisi olduğu net…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA