Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Plajın stilini konuşturma sanatı

Plajda şık olmak tamamen aksesuvarlarla alakalı... Aksesuvar derken, takıp takıştırmaktan bahsetmiyorum tabii. Burada önemli olan gereksiz fazlalıklardan kurtulup, mümkün olduğunca rahat olmayı hedeflemek; gerekli aksesuvarlarda ise seçici davranmak... Nedir bu gerekliler? Peki, seçerken trendy ve şık görünümü nasıl yakalayacaksınız?

MÜKEMMEL UYUM OLMASIN
Şapka, hem günlük hem de plaj stilinizde sizi diğer kadınlardan ayıran en önemli stil öğesidir. Şapkanızla görünümünüzü büyük ölçüde farklılaştırır; ayrıca bu küçük görünümlü, büyük etkili detayla stilinizi anında isimlendirebilirsiniz. Mayonuzla çok sade görünürken; bir anda şık, vamp, salaş ya da eğlenceli, enerjik bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca şapkaların, yüzünüzü güneşten koruyan bir aksesuvar olarak da işlevselliğini yabana atmayın. Hal böyle iken, plaj stilinizin en önemli detayı olan şapkalara yatırım yapmaktan çekinmeyin derim. Şapkanızla, birebir aynı tonda ve dokuda olmayan plaj çantanız ve terliğiniz de plaj stilinizin olmazsa olmazlarından. Mükemmel uyumu yakalamaya çalışmadan, aynı zamanda göz yormayan farklılıkta üç olmazsa olmaz parçayı bir arada kullanmanız kaçınılmaz bir plaj stili kuralı. Belki de tatil dönemi, ruhunuzu beslemenin tek zaman dilimidir. Bu durumda size en iyi gelecek şey, biraz dalga sesi ve tabii ki müzik. 'Plaj partilerinden uzakta kafamı dinleyeceğim' diyorsanız; doğaya karşı, fonda en sevdiğiniz müzikle tatilin tadını çıkarın.

KULAKLIK ŞART
'Ben tatilin tadını çıkarırken çaba göstermeden stilim konuşsun' diyorsanız; güzel bir kulaklık edinmeniz gerekiyor. Unutmadan, güneş gözlüğü kullanmayan yoktur ama yine de hatırlatayım; güneş gözlüğünüz olmadan plaj stiliniz asla tam değildir. Yani olmazsa olmaz en az bir gözlüğünüz yanınızda olsun. Özellikle de aynalı ya da devasa gözlüklerden tercih etmeniz trendy bir hareket sayılacak. Bu arada beyaz renkli kedi formlu gözlükler son dönemde Hollywood yıldızlarının tercihleri arasında. Yakında bu gözlükleri plajlarda ve sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarında görmeye başlarsınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA