Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Yazın altı hit terlik modeli

Yaz aylarında, özellikle de tatilde terlikler hayat kurtarıcı oluyor. Ancak hiçbir sezon, bu kadar terlik modeli aynı anda trendy olmamış, yalnızca tek modelle yetinmiştik. Gerçekten de bu kadar kullanışlı, bu kadar rahat bir buluş, neden hep tek bir modelle sınırlı kalmıştı ki sanki?
Neyse ki bu sezon terlikler, kendini aştı ve tam altı farklı modelle karşımıza çıktı. Terlik şıklığı hem davette, hem plajda; dilediğiniz her yerde sizinle!
İşte 2016 yazının altı hit terliği:
ZEMİNLE BİR MODELLER: Hemen hemen her kombinasyonla uyum sağlayacak dümdüz, neredeyse zeminle bir terlik modelleri, 2016 yazının en hit terlikleri arasında. Neredeyse yere basıyormuş gibi olmanız ne kadar sağlıklıdır bilinmez tabii ama şık durduğu bir gerçek. Haftanın bir günü giymenin sorun yaratmayacağını düşünenlerdenim.
ÇİFT BANTLILAR: Tek banlılardan sonra çift bantlı versiyonlarıyla karşımıza çıkan mantar tabanlı terlikler, inanılmaz rahat. Şimdi de metalik tonlarıyla karşımızdalar. Yeni sezonla birlikte rahatlığı şıklıkla birleştiren mantar tabanlar; gece ve gündüz kullanımı için ideal.
HASIR DETAYLILAR: Hasırı çanta ve şapkalarda bolca kullandık, kullanmaya da devam ediyoruz. Zamansız trendler arasındaki hasır, bu sezon ayakkabı ve terliklerde de kendini gösteriyor. Yıpranma sürecinin, diğer materyallere oranla daha hızlı olacağını düşündüğümüzde özellikle de terlik tabanında kullanılması çok mantıklı gelmiyor. Ancak inanılmaz cool durduğu da bir gerçek. Şunu hatırlatmak isterim; hasır tabanlı terlik ve ayakkabı modelleri, diğer materyalli terliklere göre daha uygun fiyatlı. Belki de almaya değer!
SABOLAR: 90'ların vazgeçilmez terlik trendi sabolar, 2016 yazına ışınlandı. Hatırlar mısınız bilmem ama yaklaşık beş yıl ayaklardan çıkmamış, 90'lara damgasını vurmuştu sabolar. Bu sezonun altı hit terlik modeli arasında yer olan sabolar, tabii biraz değişmiş, modernleşmiş ancak yine bildiğiniz gibi.
ŞIPIDIK ŞIPIDIKLAR: Flip flop, yani parmak arası terlikler ve hatta halk tabiriyle şıpıdık terlikler; zamansız trendler arasında.
TÜYLÜ MODELLER: 'Tüyler her tarafta' dedik, dedik de yaz ortasında tüylü terlik giyecek de değiliz. Hafifletici bir neden olarak düşündüğümde; ilkbahar ve sonbahar aylarında giyilmesi için tasarlanmış olmalı bu tüylü terlikler. Gucci'nin başının altından çıkan bu fikre saygı duyuyor, aynı formda tüysüz olanlarının da bulunduğunu bildirmek istiyorum. İlle de tüy diyenler ise; farklı markaların, farklı modellerde piyasaya sürdüğü tüylü terlik modellerine göz atabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA