Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Groop ile gündem chat başlıyor

Spor, müzik, sanat, haberler, sosyal medya, diziler, moda, politika, eğlence... gündemde ne varsa anında gruplar kurup tartışmaya, bu arada like'lar toplamaya, başkalarının fikirleriyle tanışmaya hazır mısınız? Aralık ayında teknoloji alanında Türkiye için çok önemli bir uygulama Apple Store'un büyük desteği ile karşımıza çıkacak. Adı: Groop.
Yaratıcısı; seri girişimci Hakan Baş. Kimdir Hakan Baş? Lidyana, Peak Games, Anibera, SupperMassive ve eSport gibi başarılı uygulamaların kurucusu. Dünyaca ünlü teknoloji dergisi 'Wired' tarafından 'Dünyada teknolojiye yön veren 100 global isim' listesinde 86'ncı sıraya yerleşmiş çılgın bir genç girişimci.
Groop ise yüzde 100 bizden çıkıp dünyaya açılacak müthiş bir fikir. Haberi alınca dün sabah kahve içmek için buluştum Hakan Baş'la. Dedim; "Hemen anlat..." Groop uygulamasını telefonuna indiriyor, Facebook üzerinden bağlanıyorsun.
Facebook üzerinden bağlanma sebebi, kişilerin güvenliğini sağlamak ve sahte profillerin önüne geçmek.
Groop'ta karşına gündemden konu başlıkları çıkıyor. İlgini çeken konuya girince, sistem seni aynı konuyla ilgilenen ve senin profiline uygun beş kişiyle birleştiriyor ve altı kişilik bir grup oluyorsunuz. 10 dakika boyunca konu hakkındaki görüşleriniz üzerine anlık chat yapıyorsunuz. Eğer grubu sever, kalmak isterseniz 'Grupta kal'a basıp grubunuzu kalıcı hale getiriyorsunuz.

Heyecan yarattı
Dışarıdan kimse yorumlarınızı ya da yazdıklarınızı okuyamıyor. Grup içindeki yazışmalarınızla topladığınız like'lar da profilinizdeki seviyenizi artırıyor. İsterseniz kendi konu başlıklarınızı da yaratabiliyorsunuz, Groop ekibi onayladığı anda sizin konu başlığınız da devreye giriyor. WhatsApp'teki gibi kendi gruplarınızı oluşturup sohbet edebiliyorsunuz. Zaten Groop'un yazılım ekibi içinde WhatsApp server'ını yapan kadrodan üç kişi mevcut. Kanada'da iki üniversitede 158 kişilik test grubuna sunulan Groop büyük heyecan yaratmış. Uygulama Apple Store'da, Aralık ayında sunulacak. Ben de heyecanla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA