Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kapısı kilitli yangın merdiveni

'Ama'sı, açıklaması, bahanesi olamayacak bir felaket daha.
Adana'da kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla 11 kızımızı korkunç bir şekilde kaybettik. Çocuk onlar daha; 11-14 yaşlarındalar... Yangının elektrik kontağından çıktığı söyleniyor. Peki 11 kızın yanarak can vermesinin, bazı öğrencilerin camlardan atlamalarının sebebi ne? Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün açıklamasından öğreniyoruz ki, yangın merdiveni içeriden kilitli.
Anahtarı da yangında ölen öğretmenin cebinde... Ancak Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kapının kilitli olmadığı bilgisini aldıklarını söyledi. Herhalde yakında bu konu netlik kazanır.
Dışarı çıkmaya çalışan çocuklar, yangın çıkışının önünde can vermiş. Yangın merdiveni kapısının içeriden kilitlendiği dünyanın neresinde görülmüş?
Yangın çıkışları içeriden açılır, dışarıdan açılmaz. Budur sistem; olay budur. Çünkü yangın ya bu, hani ne zaman çıkacağı belli olmaz, senin ne durumda olacağın belli olmaz. Yangın çıktı mı kendini dışarı atman, canını kurtarman içindir yangın merdiveni. Ne demek içeriden kilitli olması? Ne demek?
Buram buram çevremizi saran cahillikler, aptallıklar, ihmaller, 'Amaaaan bize bi' şey olmaz' bakış açışı öldürüyor, bitiriyor, yok ediyor, mahvediyor bizi. Şimdi 11 ölü, 22 yaralı kız çocuğumuz var.
Nasıl geri gelecek o canlar? Hesabını kim verecek? Bu ihmal değil, cinayettir. Ve bundan yurt yetkilileri kadar, çocukların kaldıkları yeri denetlemeyen devlet yetkilileri de suçludur. Lanet olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA