Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bodrum’a kim sahip çıkacak?

Her yaz aynı haberler... Her yaz eğlence yerinde, barda, beach kulüplerde vurulanlar, yaralananlar, ölenler... Ve karşısında kocaman harflerle Bodrum'un adı...
Zedelenen, kirlenen bir Bodrum imajı...
Dün sabah da acı haber geldi işte: Bodrum Gümbet'teki (Haberlerde Barlar Sokağı olarak geçiyor ama orası Gümbet) Club Medusa'nın önünde, dört kişi otomobilin içinde pusuya yatıp ateş açıyor. Dört kişi yaralanıyor, iki kişi ölüyor.
Buyrun! Geçen yıl Türkbükü Çilek'teki olayı unuttuk mu? Ya daha öncekileri?

GÜVENLİK SORUNU
Beline silahı takan, elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, canı sıkılan kurşun yağdırıyor. Sorunu bir Hıncal Uluç tabiriyle özetlersek eğer; Bodrum sahipsiz!
Çünkü yaz sezonunda 2-3 milyon nüfusa ulaşan, Türkiye'nin en gözde tatil beldesinin apaçık güvenlik sıkıntısı var. 3 milyon kişiye 300 polis düşerse, sonucu varın siz düşünün.
Gidin Türkbükü'ne, gidin Bodrum Barlar Sokağı'na, Gümbet'e; mafyöz abiler cirit atıyor. Hava karardı mı, tehlike başlıyor. Eğlenirken yaralanan, öldürülen gençlerimiz, ekmek parası peşinde kan ter içinde çalışırken hayatını kaybeden garsonlar, komiler, güvenlik görevlileri...
Silahları geçtim, Bodrum'u baştan sona dolaşın bakalım; o plastik sandalyeler, o çirkin görüntüler, sağda solda çöpler, bitmeyen çalışmalar, en güzel koylara yapılan korkunç inşaatlar... Vallahi sinirden çıldırırsınız, ağlarsınız.

SESİMİZİ DUYUN!
Elimizdeki güzellikleri mahvetmekte birinciyiz yani. Kimse kapısının önünü süpürmüyor, kimse elini taşın altına koymuyor. Çünkü kontrol eden yok, yaptırım yok. Artık Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a seslenmekten istifa ettim çünkü sesim kısıldı; bir işe de yaramadı, sağolsun kılı kıpırdamadı. Onun için bu kez Muğla Valisi Esengül Civelek'e sesleniyorum ve kendisini Bodrum'a sahip çıkmaya, sokağa inmeye davet ediyorum.
Mafyasından çevre problemlerine, esnafın dertlerinden su sıkıntısına kadar, çözülmesi gereken onlarca şey var. Ortada görünen, dolaşan, halkın derdini dinleyen, çözüm arayan, Bodrum için Bodrum'la uğraşan kimse yok. En azından biz göremiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA