Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ülker Çocuk Sinema Şenliği

Geçtiğimiz çarşamba 'Ülker Çocuk Sineması Şenliği'nin tanıtım yemeğine katıldım... Bir restorana değil, sanki bir ilkokul sınıfına girmiş gibi hissetim kendimi. Andımızdan okul önlüklü garsonlara, kara tahtadan bayraklara kadar her ince ayrıntı düşünülmüş...
İçeriyegiren her gazeteciye bir de kolluk takıldı. Kimi temizlik kolu, kimi kütüphane kolu başkanı seçildi.
Normalde bu tür tanıtım yemekleri ve basın toplantıları rutin geçer. Etkinlik hakkında bilgiler verilir, yenilir, içilir vs. Ama o gece basın geyiği yapmak yerine, herkes okul yıllarını ve 23 Nisan anılarını paylaştı.
İşteyaratıcı fikir, PR başarısı diye ben buna derim. Eminim o yemeğe katılan birçok yazar cumartesi günü 23 Nisan'a ve çocuklara dair bir şeyler yazacak.

55 İLDE GÖSTERİM
Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker'in bu konseptteki basın yemekleri örnek alınmalı. Keşke diğer basın davetleri de böyle matrak, eğlenceli geçse; hepsinden önemlisi hedefine ulaşsa.
Gelelim 'Ülker Çocuk Sinema Şenliği'ne... Bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. 24 Nisan günü Türkiye'nin 55 ilde tam 157 sinema salonunda çocuklara 'Alfa ve Omega' adlı animasyon filminin ücretsiz gösterimi yapılacak (ayrıntılı bilgi için www.ulker.com.tr'yi ziyaret edin). Yine birçok çocuk Ülker etkinliğiyle, ilk kez sinemayla tanışacak. Ülker sırf bu organizasyon için 500 kişilik bir ekip kurmuş.
Zuhal Şeker'in yaptırdığı araştırmaya göre; Türkiye'de 2010'da satılan 41.5 milyon sinema biletin 6 milyonu çocuk filmlerine kesilmiş. 'Ülker Çocuk Sineması Şenliği sayesinde son üç yılda çocuk filmlerinin izlenme oranı yüzde 5 artmış. Son üç sinema şenliğinde 400 bine yakın çocuğa film izlettirilmiş.
Hani "Bir kitap okudum hayatım değişti" diye bir laf var ya bence bu sinema için de geçerli. Çocuklarımıza sinema sevgisini kazandırmamız gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA