Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mardinli çocuklar sinemaya gitti

Ülker'in Çocuk Sinema Şenliği için düzenlediği davetten bahsetmiştim. O davette Yıldız Holding Kurumsal İletişim Direktörü Bahar Erbengi, "Efe (üç yaşındaki oğlum) hiç sinemaya gitti mi?" diye sormuştu.
Hayır yanıtını alınca, Efe'yi 24 Nisan'daki Ülker'in Mardin'deki film gösterimine davet etti. Mardin'i duyunca önce bir afalladım ama Bahar, organizasyonun sembolik anlamını anlatınca, Mardin'i de görme bahanesiyle yola çıktık.

100 KİŞİLİK SALON
Efe ile birlikte sinema salonundaydım... SineMardin adlı 100 kişilik bir saloncukta izledik filmi. Oradaki küçüklerin mutluluğunu anlatamam sizlere...
O gün birçok çocuk ilk kez sinemayla tanıştı... "Daha önce niye sinemaya gelmediniz?" diye sordum, "Bugünkü gibi bedava değildi" dedi bir çocuk. Bir diğeri "Abi buraya hiç çocuk filmi getirmiyorlar ki" dedi... Bu iki açıklama Ülker'in Mardin'deki organizasyonunun anlam ve önemini özetlemeye yetiyor. Yıl 2011... Bazı Anadolu şehirlerinde hâlâ sinema salonu yok. Olanlar da Mardin'deki gibi 100 kişilik odacıklar, sinema salonu demeye bin şahit ister.
Ülker o gün yüzlerce çocuğu ilk kez sinemayla tanıştırdı, çocuklara minik hediyeler dağıttı. Kurumsal imaj adına bundan daha iyi bir proje hayata geçirilemezdi.
Kurumsal imajı bir tarafa bırakın, Anadolu'da sinemanın gelişimi adına da önemli bir organizasyona imza atıldı.
Bu yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nin dördüncüsü düzenlendi... 55 ilde, 157 salonda ücretsiz gösterimler yapıldı. 110 bin çocuk film izledi. Dört yılın toplamında ise Ülker, 510 bin çocuğa sinema gösterimi yaptı. Eminim bu 510 bin çocuğun yarısı ilk kez sinemayla tanıştı.
Dört yılda Türkiye'deki toplam çocuk sinema izleyici sayısı ise 3.2 milyondan 6 milyona ulaşmış. Bu artışta Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nin katkısı olmuş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA