Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dünyanın en komiği kim?

Almanya'da sosyal ağ sitesi Baddo. com'un 15 ülkeden 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette Türkiye, espri anlayışı en kötü ilk üç ülke arasında yer almış. Birinci Almanya, ikinci Rusya...
"Mizah anlayışı kültürel bir mevzu, bu tarz anketler sağlıklı sonuç vermez" diyenleriniz olacaktır. Öte yandan 15 ülkeden 30 bin insan önemli bir sayı... Türkiye'de seçim anketleri bile 3-5 bin kişi üzerinden yapılıyor.
30 bin kişinin bizleri soğuk insanlar olarak görmesini dikkate almak gerekiyor.
Haklısınız, dikkate alsak ne yazar?
Komik, espri yapan bir ülke olmak için çılgın projeler mi geliştireceğiz?
Lakin mizah ve gülmek eşittir mutluluk göstergesidir. Demek ki, mutlu bir halk değilmişiz.

CEM HERKESTEN KOMİK
Mutlu olmanın en kestirme yolu da herhalde kişi başına düşen milli geliri yükseltmek... Ancak para da her şey demek değil. En mutlu ülkeler arasında hep Arjantin ve Brezilya önde gidiyor. Bu ülkelerinde bizden çok ilerde olduklarını söyleyemeyiz.
Ee, yazının sonunu nasıl bağlayacağız?
Alakasız bir final olacak ama ne kadar mutsuz ve espriden yoksun bir ülke olsak da, dünyanın en komik insanı bizde.
Ne zaman CNBC-e'deki dünyaca ünlü şovmen ve komedyenleri izlesem Cem Yılmaz'ın daha komik olduğuna inancım güçleniyor.
Evet, mizah kültürel bir hadise ama yeterince global olduk diye düşünüyorum. Dünya basınını az ya da çok hepimiz takip ediyoruz. Obama hakkında yapılan bir espriyi anlama oranımız yüksek.
Bir de şu var: ABD'deki şov programları ya da skeçlerdeki performansları için bir sürü metin yazarı kafa patlatıyor. Ve adamlar hakikaten Cem Yılmaz'ın yanında sönük kalıyorlar.
Hele hele stand-up gösterileri o kadar sıkıcı ki, Cem Yılmaz'ın gösterileri gözümde daha da ilahlaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA