Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FilmClub korsanı bitirecek

Dünya teknoloji devi Microsoft ve FilmClub işbirliğiyle internetten kesintisiz, full HD kalitede sinema, dizi, belgesel vs. yayınına başlayan FilmClub'ın basın tanıtımına katıldım...
TV ve internet sektöründen hemen hemen herkes oradaydı.
Türkiye'de sinema ve TV denince akla ilk gelen isimler arasında yer alan, Fatih Oflaz ve Murat Saygı'nın mimarı oldukları FilmClub, çok büyük bir oluşum.
Bu oluşum Türkiye'de başta korsan olmak üzere birçok sektörü değişime sürükleyecek.
Basın davetine katılan konuklardan biri "Ben artık evde DVD biriktirmem" diyordu.

DVD'DEN HIZLI
Niye bunu söylüyordu?
Çünkü FilmClub, Microsoft'un devasa teknoloji altyapısıyla filmi, diziyi, belgeseli vs. neredeyse tüm görsel yapımları bir 'tık'la evinize getirecek.
Sadece evinize değil cep telefonunuza, laptop'unuza, tablet'inize, yani internetin olduğu her yere getirecek. 'İnternetten kesintisiz HD yayın' lafı basit gibi gözüküyor ama bunu bugüne kadar sorun yaşamadan, 'tek tıkla' binlerce film, dizi, belgeseli vs. full HD yayınlayan olmadı. FilmClub'ın yayın kalitesi çok üstün. Bir filmi başlatmak, ileri geri almak DVD'den bile hızlı. İnternetten film, dizi vs. yayını tamamen korsanın elindeydi ama artık korsan da bitecek. Çünkü kimse indi mi inmedi mi derdiyle uğraşmayacak, sadece bir tıkla istediğini izleyecek.
Korsanla rekabette FilmClub'ın fiyat politikası da başarılı. Çok ucuza, iki korsan DVD fiyatına ayda binlerce film, dizi sunacaklar.
Tabii korsanla rekabet edebilmek için de yeni filmleri taze taze müşterinize sunmanız gerekiyor.
Bu noktada da söylenen; bir film vizyona girdikten sonra yasal ölçüler çerçevesinde en kısa sürede FilmClub'ta olacak.
Böylece korsanın elinden en büyük koz da alınmış olacak. Tabii gizli kamerayla sinema salonlarından yapılan hırsızlığa bir çözüm yok.
Orda da izleyici devreye giriyor:
İnsanların öksürdüğü, filmin yarısında bir adamın perdeyi kapladığı, çamur gibi görüntüyü zaten artık kimse izlemiyor.

HERKES KAZANACAK
FilmClub'ın sadece bir sinema, dizi, belgesel arşivi yok. Bir de üyelerine film, yerli ve yabancı diziler, çizgi filmleri 24 saat kesintisiz sunan üç TV kanalına da (SinemaTV Aksiyon, SinemaTV Aşk ve SinemaTV 1001) sahip.
Bu kanalların sayısının da hızla artacağı söyleniyor.
Özellikle yerli dizi yapımcılarının çoğunun internette Film-
Club'ı tercih etmesi bekleniyor. Özetle FilmClub; korsan sektörü hariç, yapımcının, sinemacının, oyuncunun, TV kanalının ve özellikle de izleyicilerin kazançlı çıkacağı büyük bir açılım projesi aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA