Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mahmut Hocalar artık niye yok?

Pakize Suda'nın, sokaktaki vatandaşa çok basit sorular sorduğu programını denk geldikçe izlerim.
Dikkatimi çekti; "Mevsimler nasıl oluşur?" gibi basit soruları gençler bilemiyor! Ama orta yaşlı ev hanımları ve amcaların büyük kısmı soruları doğru yanıtlıyor.

EĞİTİMDEKİ TEMEL SORUN
O program bile Türkiye'deki eğitim politikalarında uzun yıllardır yapılan hataları özetliyor!
Bir yılda kaç hafta olduğunu bile bilemeyen bir nesil yetişiyor. Üniversite sınavlarında sıfır çekenlerin oranı ise her geçen yıl daha da artıyor.
Eğitimde temel sorun ne biliyor musunuz? Okullardaki disiplinsizlik ve öğretmenlerin inisiyatif almamaları! Almıyorlar çünkü disiplini sağlama adına yaptıkları en küçük hareket sürgünle ya da soruşturmayla noktalanabiliyor.
Tabii bu inisiyatif almamada ekonomik boyut da önemli! Biz evde iki çocuğu idare edemeyip ülkeyi yabancı bakıcı cennetine çevirirken; öğretmenlerden 40 kişilik sınıfta hem disiplini sağlamalarını, hem de iyi nesiller yetiştirmelerini bekliyoruz.
Türkiye'de 15 yıllık bir öğretmen, ek ders ücreti dahil yılda 14 bin 725 dolar alırken ekonomik krizle çöken Yunanistan'da bile 34 bin 200 dolar alıyorlar. Bir de üstüne öğrenciye diyorsun ki, ihbar et öğretmenini...
Vallahi bu şartlarda Mahmut Hoca bile inisiyatif almazdı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA