Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lotoyu kazananlar açıklasın

Geçtiğimiz hafta Amerika'da, 22 yaşındaki Sandeep 'Sunny' Singh, Mega Millions adlı loto oyunundan tam 30.5 milyon dolar kazandı.
Çıktı basın toplantısına, anlattı hikayesini. Babasını çocuk yaşta kaybetmiş ve ailesinin geçimini sağlayabilmek için üniversiteden ayrılıp işe girmiş. Bir değil, iki işte birden çalışıyormuş.
Kız arkadaşı da onu yeni terk etmiş. Kız kardeşini yollamış bilet almaya, çekilişe çok az bir süre kala bilet alabilmişler... Basın toplantısında o kadar sempatik ve espriliydi ki, tüm ABD sevdi bu çocuğu "İyi ki büyük ikramiye ona çıkmış" dedi herkes.

AMERİKALILAR'IN BAŞI KELMİ?
Geçtiğimiz Haziran ayında, ülkemizdeki şans oyunlarının çekilişiyle ilgili bomba bir iddia atılmıştı ortaya. Dört ilçeye son üç yılda 26 kez büyük ikramiye vurunca CHP, Meclis soru önergesi sundu. Hükümetten gelen cevap beklendiği gibiydi: 'Noter huzurunda yapılan çekilişlerde kesinlikle hile yoktur."
Daha önce de yazdım; loto çekilişlerine dair ortaya atılan şaibelere karşı kesin çözüm, ikramiyeyi kazananın açıklanması!
Tabii her ikramiye değil, çok büyük ödül için bu uygulanmalı. Şimdi diyeceksiniz ki, "Ben de olsam, ismimin açıklanmasını istemem"...
Peki, Sandeep 'Sunny' Singh'in ya da büyük ikramiye kazan diğer ABD'li ve Avrupalı şanslıların başı kel mi? ABD'de, İspanya'da mafya yok mu? Ya da Singh'den para koparmak isteyen sahte akrabalar ortaya çıkmayacak mı?
Hem büyük ikramiyeyi kazananlar açıklanırsa şans oyunlarına olan ilgi de artar. En iyi reklam kazananın açıklanmasıdır! Daha da önemlisi kazananlar açıklanırsa şaibe ortadan kalkar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA