Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Espri yapan siyasetçi kazanır

MEHMET ÇAĞÇAĞ: 'Gezi'; mizahıyla ABD, Avrupa ve Tahrir'dekilere fark attı. O esprilerle üç-dört mizah dergisi çıkarılır; kıskandığım çok espri var.
METİN ÜSTÜNDAĞ: Dergiyi yaparken espriyi bulduktan sonra, sokağa çıkıp gençler önceden yaptı mı diye bakıyoruz. BAHADIR BOYSAL: Sosyal medya mizahı, dergilere nal toplatıyor.

***

Bu sözler Türkiye'nin en ünlü mizahçılarına ait. Akşam'dan Eyüp Tatlıpınar'a Gezi Parkı'yla patlayan mizahı anlatmışlar.
Aslında Twitter'la haşır neşir olanlar, sosyal medyadaki mizahın yükselişine epeydir tanıklık ediyor. Gezi Parkı esprilerinin farkı; Toma'lardan kaçarken, biber gazı altında duvarlara yazılmış olması...
Gezi Parkı'nı daha önceki eylemlerden, hatta dünyadan ayıran da; IQ'su yüksek mizah anlayışı oldu zaten. Siyasetçilerin ezberini de, "Provokatörlerin, dış mihrakların işi bunlar" benzeri söylemleri de geçersiz kılan, gençlerin mizah anlayışı oldu.
Bu anlayış, siyaset yapmanın klişelerini de değiştirecek.

TWEET SAVAŞLARI
Artık siyasiler, esprili ve yaratıcı konuştukları sürece prim yapacak. Siyasi partiler arasında tweet savaşları daha da artacak. Mizahı ve 'ayar verme' gücü yüksek olanlar, hep bir adım önde olacak.
Duygu yüklü siyasi kliplerin yerini, yaratıcı, komik ve şok etkisi yaratan klipler alacak.
Gelecek seçimlerin kaderini duvar yazıları ve sosyal medya da belirleyecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA