Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fazla eşitlik seksi öldürüyor

Ünlü psikoterapist Lori Gottlieb, New York Times'ta yayınlanan makalesinde kadın-erkek eşitliğinin, seks hayatını kötü etkilediğini yazmış:
'Sadece karı-koca veya sevgili değil, çok iyi arkadaş olan ve başta çocuk bakımı olmak üzere evdeki sorumlulukları paylaşanlar daha az seks yapıyor.'
Geçtiğimiz yıl bu köşede bahsettiğim İspanya'da Juan March Institute'un yaptığı araştırma da benzer sonuçlara varıyordu. Araştırmaya göre; evde eşlerine yardım eden erkekler, yardım etmeyenlere göre daha az sevişiyor. Ev işlerini sadece kadının yaptığı çiftler; erkeğin eşine yardım ettiği çiftlere göre, yılda 20 kez daha fazla sevişiyor.

CAILLOu'NUN BABASI GİBİ
Tabii ki erkek gerektiğinde kadına yardımcı olacak ve çocuk bakacak. Elbette 'Kadın ve erkek eşit değildir' diyecek kadar delirmedim ama bu eşitlik kavramı bazen o kadar abartılıyor ki, erkekler pasifize olmaya başlıyor.
Kadınlar ya ekonomik zorunluluktan ya da kariyer hırsından; anaç rollerinden uzaklaşıyor. Özellikle büyük şehirlerde erkekler, çizgi kahraman 'Caillou'nun temizlikten bakıcılığa kadar her işi yapan babasına benzemeye başladılar. Modern baba, giderek daha fazla annenin rolünü üstleniyor.
Bilimsel araştırmalar da kadın dominant oldukça, erkeğin testosteron hormonunun düştüğünü gösteriyor.
Feministler bu görüşe kızacak ama mutlu ilişki için kadınlar, erkeğin mağara devrinden kalma vahşi doğasını (öküz halleri de diyebiliriz) fazla törpülememeli ya da erkek modernleşirken özüne ihanet etmeyip biraz öküz kalmalı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA