Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayat değiştiren pas

Cristiano Ronaldo'nun Filistinli çocuklar için yaptığı 2 milyon dolarlık bağışın ilk olmadığını, daha önce de defalarca bağış yaptığını yazmıştım. O gün yerim kısa olduğu için yazıdan çıkarmak zorunda olduğum çarpıcı bir Ronaldo öyküsü daha var:
'Albert Fantrau ile Cristiano Ronaldo, 18 yaş altı şampiyonasında oynamaktadır. Sporting Lisbon menajeri, bu iki oyuncuyu izlemeye gelir,'Maçta kim daha fazla gol atarsa, Lizbon'a benimle o gelecek' der.

GÖNLÜ ZENGİN
Maç başlar, Ronaldo bir gol atar, hemen ardından Fantrau ikinci golü atar. Üçüncü gol ise her ikisinin de hayatını değiştirecektir. Fantrau, kaleciyi geçer ve yuvarlasa gol olacak bir pozisyonda topu Ronaldo'nun önüne bırakır. Lizbon biletini arkadaşına verir... Maçtan sonra soyunma odasında Ronaldo, Fantrau'ya 'Neden?' diye sorar. Cevap, 'Sen benden daha iyisin' olur.
Bu hikayeyi Ronaldo'nun ağzından duyan gazeteciler, Fantrau'yu bulur. Fantrau, "Evet, hikaye gerçek. O dünyanın en büyük futbolcusu oldu, ben ise işsizim" der. Fakat Fantrau; muhteşem bir ev, spor bir araba ve ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kadar parayı nereden bulmuştur peki? Eski futbolcunun cevabı, Ronaldo'nun ikinci yüzünü gözler önüne serer; "Bunların hepsi Ronaldo'dan..."
İşte Ronaldo böyle gönlü zengin bir yıldız. Hepsinden önemlisi yürekli bir insan. İsrail'in Filistinliler'e yaptığı zulmü her fırsatta kınıyor. Ronaldo'nun bu tavrı, keşke bizim futbolculara ve sanatçılara da örnek olsa. Hiç olmazsa bir araya gelip bir yardım maçı ya da konseri düzenleseler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA