Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sen de mi Çağan Irmak?

Çağan Irmak'ın 'Unutursam Fısılda' ile Cem Başeskioğlu'nun 'Sen Ne Dilersen' filmi arasındaki benzerlikleri yazmıştım. Dün Beyaz TV'de yayınlanan 'Söylemezsem Olmaz' programında canlı telefon bağlantısı yapılan Başeksioğlu'nun açıklamaları da önemliydi. Irmak ile Başeskioğlu, daha önceden tanışıyormuş. Irmak, 'Sen Ne Dilersen'i izleyip Başeskioğlu'na eleştirilerde bile bulunmuş.
Dün de yazdım: İki filmde de kız kardeşlerin aynı erkeğe aşık olması, kardeşlerden birinin evi terk etmesi, üzüntüden babalarının hastalanıp ölmesi, kaçan kardeşin yıllar sonra geri dönmesi, bu dönüşte hastalığın başrol oynaması, her iki filmde de aşık olunan insanın ölümünde 'İntihar mı etti?' şüphesinin yaratılması gibi ortak yönler çok fazla.
Elbette bu ortak noktalar, sinema klişeleri ama bu kadar çok benzerliğin bir filmde bir araya gelmesi enteresan.
En önemlisi de 'Unutursam Fısılda'daki dramatik çatı ve kardeşlerin çatışmasının 'Sen Ne Dilersen' ile aynı olması. Sinemada en büyük ustalık dramatik çatıyı kurmaktır, o çatıyı kurduktan sonra gerisi kolay; istediğiniz yan öyküleri ve karakterleri eklersiniz.
Öyle değil mi Çağan Irmak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA