Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Game of Thrones' yine korsanın kralı

'Game of Thrones', 2015'te de internetten korsanı en çok izlenen dizi oldu. TorrentFreak'in haberine göre; dizinin beşinci sezonunun finali, BitTorrent üzerinden tahmini 14.4 milyon kez indirildi. Asıl sürpriz ise final bölümünün ABD'de 8 milyon 110 bin kişi tarafından izlenmesi. Bu da beşinci sezon finalini korsan yollarla indirenlerin sayısının, bölümün tahmini TV izleyicisi sayısını ikiye katladığı anlamına geliyor. 2015'te Torrent üzerinden TV'ye kıyasla daha çok kişiye ulaşan tek dizi 'Game of Thrones' değil. Televizyonda 1.75 milyon kişinin izlediği 'Mr. Robot', Torrent aracılığıyla tahmini 3.5 milyon kez indirildi. 'Suits' de 2.38 milyon olan TV izleyici sayısına rağmen, Torrent üzerinden 2.6 milyon indirme rakamına ulaşmayı başardı.
Bu haber, internetten korsan yayıncılığın ulaştığı devasa boyutu gösteriyor. Bir de bunun sinema ayağı var! Türkiye gibi dünyanın birçok ülkesinde yerli diziler yerine yabancı dizileri internette izleyen kemikleşmiş büyük bir kitle var. Bu kitlenin yaş ortalaması genç. Bu kitle; şifreli kanallara üye olmadan, internetten reklamsız dizi izlemeyi seviyor. Bu alışkanlık arttıkça yerel yapımların TV'den izlenme oranı da hızla düşecek. İnternetten korsan dizi yayınının, başta HBO olmak üzere uluslararası TV kuruluşlarına zararı ne kadar acaba? Zararın büyük olduğu kesin. Daha ne olsun 'Game of Thrones'un beşinci sezon finalinin korsanı, TV yayınının iki katı izlenmiş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA