Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bill Gates çocuklarına neyi yasakladı?

"Genellikle bir saat belirleriz ve o saatten sonra ekrana bakmayı bırakırız. Bu, çocukların da uygun bir saatte uyumasına yardımcı oluyor. Her zaman teknolojinin nasıl faydalı kullanılabileceğine bakmaya çalışıyoruz; ödevleri yapmak, arkadaşlarla iletişim halinde olmak gibi… Çocuklarımız 14 yaşına kadar cep telefonu kullanmadı ve diğer çocukların daha erken yaşlarda telefon aldıklarını söyleyip şikayet ettiler."
Bu sözler, dünyanın en zengin adamı, Microsoft'un kurucusu, üç çocuk babası Bill Gates'e ait. Gates ayrıca evde, yemek masasında telefon kullanmanın da yasak olduğunu, en küçük çocuğunun akşam ne kadar ekrana baktığını da kontrol ettiğini söylüyor.
Peki, sizin çocuğunuz günde kaç saat bilgisayar, tablet ya da cep telefonu kullanıyor? Yoksa çok fazla ekrana baktıklarında Bill Gates ya da Steve Jobs mu olacaklarını düşünüyorsunuz? Hep aynı örnek verilir; Microsoft'un, Apple'ın temellerini atan Bill Gates ve Steve Jobs, eğitimlerini bilgisayarla değil kağıt kalemle tamamladı.

SİLİKON VADİSİ
Bizim çocuklar bilgisayara, internete bağlı ne kadar çok vakit geçirirse, o kadar çok para kazanan Silikon Vadisi yöneticileri, neden çocuklarını teknoloji girmeyen bir okula gönderiyorlar dersiniz?
Çünkü onlar çocukların gelişim çağında bilgisayar, cep telefonu ve tablete uzun saatler maruz kalmasının gelişimi ve öğrenmeyi olumsuz yönde etkilediğini iyi biliyorlar. Çocukların hayal güçlerinin ve el becerileninin gelişmesi için teknolojiden uzak tutuyorlar.
Ama çoğumuz 'Oğlum 3 yaşında ama cep telefonu kullanmasını bir görsen inanamazsın' diyoruz.
Google'ın üst düzey bir iletişim bölümü çalışanı olan Alan Eagle, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Beşinci sınıfa giden kızım henüz Google kullanmayı bilmiyor. Bunun yerine sınıfındaki diğer çocuklar gibi dikiş becerilerini güçlendirmeye çalışıyor. App uygulamasının ya da iPad'in çocuğuma okumayı ya da matematiği daha iyi öğreteceği fikri çok komik" diyor.
Bazılarımız ise tablet ve cep telefonunun zararlı olduğunu bildiği halde çocuğunun kullanmasına engel olamıyor, çünkü kolayına geliyor.
Daha kararlı olmalıyız; çocuğunuzun tableti, cep telefonunu elinden bırakmak zorunda kalacağı kadar kararlı olmalıyız!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA