Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye robotlara hazır mı?

Milyarder işadamı Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, devletlerin eğitim reformu yapması gerektiğini ve yakın gelecekte insanların makinelerle bir arada çalışması gerekeceğini açıkladı: "Önümüzdeki 30 yıl içerisinde dünyanın yaşadığı acılar, yaşanan mutluluklardan çok daha fazla olacak çünkü çok daha fazla problemle karşılaşacağız.
Tarih boyunca teknolojik dönüşümler sürekli benzer bir gidişatı takip etmiştir." Robotların ve yapay zekanın ışık hızıyla geliştiğini şu günlerde birçok ülkede robotların işsizliği artıracağı ve yaşanacak kaosla nasıl baş edileceği konusunda tartışmalar devam ediyor.
Makineler gelecekte insanların rakibi olursa büyük kaosların yaşanacağı tahmin ediliyor. Şu anda bunlar, bizim ülke gündemine binlerce ışık yılı uzakta, bilimkurgu filminden farksız mevzular ama acilen robotların yaygınlaşmasıyla artacak işsizlikle nasıl baş edeceğimize dair araştırmalar yapmalıyız.
Örneğin, geçtiğimiz Ocak ayında Finlandiya hükümeti ilginç bir sosyal deneye imza atacağını; rastgele seçilen 2 bin işsiz vatandaşa ayda 560 Euro ödeme yapacağını açıkladı.
Deneyin amacı, ileride işsiz kalacak insanların çalışmadan ya da yarı zamanlı çalışarak devlet desteğiyle nasıl yaşayacağına dair fikir edinmek. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz, ülke olarak biz de bu konularda kafa yorsak iyi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA