Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İtalyanların bile aklına gelmedi!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Leonardo da Vinci'nin ölüm yıl dönümü dolayısıyla büyük bir kazanda helva kavurdu.
Etkinlikle ilgili konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Özlem Vargün şunları söyledi: "Kendi kültürümüzden bir şeyler katarak geçmiş dönemlerde yaşayan sanatçıları anmak istedik.
Biz de helva kavurma kültürü vardır. Helva kültürü, ölünün arkasından kavrulur ve beden öldüğü halde ruhun yaşadığına inanılır. Bu nedenle biz de ruhunun yaşadığına inandığımız, günümüze kadar gelmiş önemli isimlerin ölüm yıl dönümlerini kutlamak için böyle bir etkinlik düzenledik.
Andığımız kişiler içinde Leonardo da Vinci ve Napolyon da var" dedi.
Görüyorsunuz ya; Leonardo da Vinci için helva kavuracak kadar sanata önem veren bir milletimiz.
İtalyanların aklına geldi mi hiç böyle bir şey! Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin!
Bu arada güzel sanatlar fakültesi hocaları daha iyi bilir ama Napolyon Bonapart sanatçı mıydı!?
Aslında OMÜ tayfası olayı çözmüş. Şimdi Leonardo da Vinci için bir konferans, etkinlik falan düzenleseler, Samsun'un yerel medyasında bile haber olamazlardı. Bir helva kavurdular, Türkiye'nin gündemine oturdular. Günümüzde sıfırdan bir şey yapıp dikkat çekmek istiyorsanız; absürd, kendinizle dalga geçilecek bir şeyler yapmalısınız. Sosyal medyada falan madara olursunuz ama olsun; önemli olan dikkat çekmek, gündeme gelmek ne de olsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA