Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenomenlik Meslek Yüksekokulu

Sosyal medyada dönen manipülasyon oyunları, takipçi, RT, beğeni satın alımları ve bu sayede oluşan sahte popülariteyle ilgili bir sürü haber, yazı okuyoruz. Bu hileye başvuranlara bir de fenomen payesi veriliyor, yaptıkları reklam içerikli paylaşımlarla para kazanıyorlar, büyük markalar bu kişileri yurt dışı gezilerine götürüyor falan filan. Elbette hileye hurdaya başvurmayan organik fenomenler de var. Bu işe ne kadar hile bulaşsa da, fenomenlik günümüzün yükselen değeri.
Öyle ki, Çin'de bir üniversite, öğrencilerini internette ünlü olabilmek için gerekli yeteneklerle donatmak için özel bir bölüm açmış.
Dünyahalleri.com'da konuyla ilgili şöyle bir haber yayınlandı: 'Makyaj sınıflarından podyum yürüyüşü çalışmalarına ve dans performanslarına kadar, internet fenomeni olmak için gerekli her şeyi Yiwu Endüstriyel ve Ticari Koleji'nde öğrenebilmek mümkün... Yiwu'da öğrenciler; dans stüdyolarında çalışıyor ve nasıl modaya uygun giyinebileceklerini öğreniyor. Ancak Çin'de Wang Hong olarak adlandırılan internet fenomenlerinden biri olmayı başarabilirseniz, yılda 46 milyon dolara kadar para kazanmanız da mümkün.'
Yakında bizde de Fenomenlik Meslek Yüksekokulu açılır. Yarın öbür gün kızınızı istemeye gelen damat adayı 'Ben bir fenomenim' derse şaşırmayın; önce takipçi sayısına bakın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA