Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arabada sigara yasağı

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun ulaştığı yeni yasa taslağına göre; toplu taşıma araçlarında uygulanan sigara içme yasağı, özel araçları da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Eğer yasa taslağı kabul edilirse, 'hususi araçların sürücü koltuklarında oturanların' da sigara içmesi yasaklanıyor.
Hem sağlık, hem de sürüş güvenliği açısından olumlu bir gelişme ama bu yasak uygulanır mı orası şüpheli. Sürücülerin cep telefonu kullanması da yasak. Cep telefonu kullanmak daha çok dikkat dağıtıyor ve bu yüzden birçok kaza yaşanıyor. Peki, siz hiç cep telefonu kullandı diye ceza kesilen bir şoföre rastladınız mı?
Sigara kullanımına yasak getirme konusunda öncü bir ülkeyiz ama uygulamada sınıfta kalıyoruz. Madem uygulamıyoruz, o zaman niye bu yasaları çıkarıyoruz?
Bu yasa tasarısı hazırlanırken İstanbul trafiği hesaba katılmamış.
Üç-dört saat trafikte kalan, aracını yol kenarına çekemeyen bir sigara tiryakisi sigara içmezse öfkeden Hulk'a dönüşmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA