Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Orta boy saçlar çok moda

Bu yazın sonundan beri, bizim ailenin kadınlarında, senelerdir vazgeçemediğimiz saçlarımızda büyük değişiklikler yapmak moda oldu.
Annem birkaç sene önce kısa saçı denediği ve sıkıldığı için zaten gerçekte sarı olan rengini iyiden iyiye açtırdı. Ablam ise liseden beri kırıklarını bile aldırmaya kıyamadığı saçlarını önünde uzun bir perçem bırakarak kısacık kestirdi.

ÜNLÜLER DE KESTİRDİ
Bense aynı cesareti göstermekten çekindim... Belki sizler hatırlarsınız; 20'li yaşlarımın başında 'erkek tıraşı' diye tabir edilen cinsten kısa saçlarımla 'yıka ve çık' rahatlığı ile yaşıyordum fakat ne yalan söyleyeyim ben uzun saç sevenlerdenim.
Güzellik algımızı, yaşadığımız kültür şekillendirir. Biz millet olarak kadında uzun saça meraklıyız. Bu nedenle ben çok radikal bir karar alamadım ve saçlarımı omuzlarımın hizasında kestirdim ve rengini bir ton açtırdım. Sosyal medyada beni takip edenlerden aldığım tepkiler sayesinde ise çok mutluyum, herkese buradan teşekkür etmek isterim.
Orta boy saç bu sene çok moda. Neredeyse bellerine uzanan upuzun saçları ile gördüğümüz ve beğendiğimiz pek çok yıldız, saçlarını bu sezon omuzlarında kestirdi. Karamel gold saç rengi ile hepimizin hayran olduğu Beyonce, altın kızıl saçları ile Jessica Chastain ve Amy Adams, altın sarısı saçları ile January Jones bu isimlerden birkaçı.
Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen moda haftalarından aldığım izlenimler de enseden atkuyruğu gibi saçınızı gelişi güzel sararak yaptığınız topuzların da oldukça tercih edildiği yönünde oldu.

YALANCI KÜT SAÇLAR
Kahkül yine var ama saçların ortadan ayrılarak 70'ler esintisi yaratılması sanki daha tercih edilir nitelikte. Bu sezon dağınık dalgalar kadar tost diye eskiden tabir ettiğimiz, saçları geceden örüp sabah açmışsın gibi duran zigzagların yarattığı 80'ler havası da geri dönmüş gibi görünüyor. Uzun saçlarını kestirmeye cesaret edemeyenlerimize ise bir müjdem var.
Taylor Swift'in son zamanlarda tercih ettiği üzere; saçların içe doğru kıvrılarak kulak hizasında kısaltıldığı 'yalancı küt saç'lar bu sezon gerçekten moda.
Gerçekten de kısa süreli değişiklikler ile yağmurlu, sıkıcı kış günlerine neşe katmaktan daha güzel ne olabilir?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA