Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor'a şimdi gün doğdu

Enteresan bir lig yaşıyoruz. Şampiyonluğu herkes birbirine ikram ediyor.
Kalan üç haftada neyin nasıl olacağı belli değil. Ancak Trabzonspor için Sivasspor yenilgisi yok olan umutlar dünkü Kocaelispor galibiyetiyle yeniden yeşerdi.
Maçın ilk yarısı Trabzonspor açısından çok kolay geçti. Çünkü Kocaelispor savunma oyuncularının bireysel hataları o kadar üst düzeydeydi ki, Umut ve Gökhan Ünal ile atılan iki golün dışında önemli gol pozisyonları yakaladılar.
Gökhan Ünal dünkü maçta Trabzonspor'a geldiğinden bu yana en verimli oyununu ortaya koydu. Gökhan Ünal rakip savunmanın arkasına çok değişken koşular yapıyor, ama Trabzonspor orta sahasında bu oyuncuyu topla buluşturabilecek oyuncu eksikliği yüzünden bu sezon gerekli etkinliği gösteremediğini düşünüyorum.

GEREKSİZ TELAŞ YAPTILAR
İkinci yarıda Trabzonspor nedense savunmayı kendi kalesine yakın kurdu.
Hüseyin de, savunmanın arasına girince Kocaelispor ilk yarıya göre daha baskılı göründü. Kocaelispor'un attığı gol ise Trabzonspor savunmasının yerleşme hatasından kaynaklandı. Kocaelispor golünden sonra Trabzonspor akıl almaz bir biçimde gereksiz bir telaş içerisinde görüldü.
Orta sahada bir türlü üstünlük sağlayamadı. Bir de, Kocaelispor bütün riskleri eline aldığı ve savunmasında art arda yakalandığı anlarda bile Yattara, Gökhan Ünal ve Umut gibi oyuncular daha etkin olabilir ve maçın daha da farklı bitmesini sağlayabilirlerdi.

HAKEM GÖKHAN'I ATMALIYDI
Maçın hakemi Deniz Çoban çok bariz hatalar içerisindeydi. Maçta çok büyük ve kritik hatalara imzasını attı. Gökhan Ünal'ın ikinci sarı karttan oyundan atması gerekirken, es geçti. Umut Bulut'a ceza alanı içerisinde yapılan hareket yüzde yüz penaltıydı. Sonuçta bu maçta alınan üç puan Trabzonspor için şampiyonluk yarışını ya da Şampiyonlar Ligi yarışını ligin sonuna kadar kovalamak anlamına geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA