Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Mücadeleye şapka çıkartın

Beşiktaş için şampiyonluk yarışında olmak ya da olmamak maçıydı. G.Saray ise rakibine oranla daha rahattı her şeyden önce İnönü'ye lider olarak gelmişti. Maça her iki takımda kontrollü başladı. Bütün oyuncular topun kaybedildiği yerde hemen savunma görevlerini eksiksiz uygulama peşindeydiler. Bu yüzden serbest vuruşlar dışında her iki kalede de heyecan yaratacak pozisyonlar yoktu. İlk yarının 22'nci dakikasından sonra ise Beşiktaş G.Saray kalesinde yoğun bir baskı kurdu. Özellikle sol kenardan İbrahim Üzülmez ve Ekrem gelişen ataklarda G.Saray savunmasına zor anlar yaşattılar. Bu bölümde Holosko'nun -çizgiyi geçti mi geçmedi mi- denilen pozisyonu dışında Nobre'nin direkten dönen değerlendiremediği bir gol pozisyonu var.
Gelelim Galatasaray'a; İlk yarının büyük bölümünde çok büyük baskı yemelerine rağmen özellikle savunmada Neill ve Emre Güngör'in kusursuz oyunuyla rakiplerine fazla gol pozisyonu vermediler. Orta sahada Mehmet Topal, Barış oyunun sadece savunma bölümünde vardı Önde ise Arda ve Elano topla buluştuğunda etkili olmaya çalıştılar fakat orta sahadan hiçbir destek alamadıkları için yeterli pozisyon üretemediler.

ELANO ÇIKMAMALIYDI
İkinci yarı ise Beşiktaş'ın ilk yarıdaki temposu yoktu. G.Saray ilk yarıya göre topu ayağa oynayarak karşı kalede daha fazla gözüken takımdı. Nobre ve Holosko'nun değiştirilmelerini yanlış buluyorum. Özellikle Nobre G.Saray savunmasını en fazla rahatsız eden oyuncuydu. Yerine Bobo girdikten sonra G.Saray savunmada daha rahat oynamaya başladı ve pas yaparak top G.Saray'da daha fazla kaldı.
Arda'nın attığı golde Sivok'un hatası büyüktü. Arda'nın sakatlanması ise G:Saray adına büyük şanssızlıktı.
Rijkaard da oyunun sonları yaklaşırken önde top tutma becerisi olan Elano'yu oyundan aldıktan sonra Beşiktaş, G.Saray kalesine daha fazla gelmeye başladı ve bunun sonucunda Franko'nun hatasında Sivok da beraberliği yakaladı. Pozisyonu zengin bir maç seyredemedik ama her iki takımında ortaya koyduğu mücadeleye saygı duymak gerektiği düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA