Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Avustralya savunamadı!

Dünya Kupası başladığından beri en farklı sonucun ortaya çıktığı bir karşılaşma izledik. Bu farkı yaratan ise Avustralya'nın savunma kurgusu. Öyle ki, 90 dakikada arkalarına atılan her top Almanya'ya gol pozisyonu oldu.
Kendi aralarında hiçbir uyumları olmadığı gibi son derece ağır oyunculardan kurulu savunmanın dün geceki maçta farkı yaratması, doğal olarak karşılanmalı.
Almanya ilk yarıda kalite farkını ortaya koydu. Attıkları ilk golden sonra oyunda tempoyu düşürerek ve ayağa pası çok iyi uygulayarak sağ kenardan önemli atak girişimleri yaptılar. Lahm ataklara savunmadan destek verirken, Müller ve Mesut Özil de sağ kenara gelerek aralarında iyi bir kombinasyon oluşturdular.
Mesut Özil karşılaşmada en göze batan isimdi. Topla becerisi ve arkadaşlarına çok iyi paslar atmasının yanında, ceza alanına yaptığı koşularla Avustralya'yı bitirdi.

ÖLÇÜ OLAMAZ
İkinci yarının başında Avustralya baskılı oynamaya başladığı anda Cahill kırmızı kart görerek oyunun seyrini netleştirdi. Bu dakikadan sonra Alman Milli Takımı çok daha rahat oynamaya başladı ve maçta farkı yakaladı.
Almanya aldığı bu sonuçla gruptan çıkma yolunda büyük bir atım attı. Ancak Almanya hakkında daha net bir karar verebilmek için "Avustralya'dan daha güçlü takımlar karşısındaki futbollarını görmemiz lazım" diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA