Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Mükemmel ikinci yarı

İlk 15 dakika Trabzonspor için bir kabus gibi geçti diyebiliriz. Direkten dönen top; ardından Gençlerbirliği'nin golü... Sonrasında ise Başkent ekibinin yararlanamadığı gol pozisyonları belki de karşılaşmanın kırılma noktasıydı.
Trabzonspor'un golü yedikten sonra sorunlar yaşayacağı belliydi. Çünkü kapanan takımlara karşı kanat ataklarının büyük önemi var. Trabzonspor'da sağ kanatta Tayfun ve önünde Serkan (kanatta görev verilmesine rağmen sürekli olarak ilk yarıda içeri kat etti) pozisyonu kaybetti; sol kanatta ise Brozek, hücum girişimlerde hiç ortalık görünmedi. Burak ise kanatta oynamayı sevmeyen ve devamlı olarak rakip savunmanın boşlukları arasında pozisyon arayan bir forvet.
Kendisinden çok şey beklenen Jaja ise adam eksiltemediği için ilk yarıda Colman'ın gayretleriyle pozisyon üretmeye çalışan bir Trabzonspor vardı. Burak ile girilen iki gol pozisyon var. Bunun dışında karşı kalede Trabzonspor'un etkinliği yoktu.
İkinci yarı, Şenol Güneş'in direktifiyle Ünal Karaman doğru bir hamle yaptı ve Tayfun'u çıkartıp yerine Alanzinho girdi. Serkan, sağ beke geçti ve ilk yarının aksine sahada rakibi baskı altında tutan ve pozisyonlar bulan bir Trabzonspor sahneye çıktı. Savunma orta sahaya yakın oynayıp alan daraltınca; Gençlerbirliği forvetine top gitmedi.
Alanzinho bana göre maçı çözen oyuncu oldu. Aldığı her topta yaptığı driplinglerle; adam eksilterek, savunmanın dengesini bozdu ve tempoyu yükseltti. Uzatma dakikalarında attığı mükemmel golle de üç puanı getiren oyuncu oldu. Bu galibiyet, şampiyonluk yarışında Trabzonspor'un ligin son haftasına kadar varolacağının da göstergesi oldu.
Özellikle maçın ikinci yarısında Trabzonsporlu oyuncuların mücadele güçlerini sahaya yansıtmaları, saha içi yardımlaşmaları ve kazanma hırslarının üst düzeyde olması yarınlar adına büyük umutlar verdiği düşüncesindeydim.

UMUT DİKKATLİ OLMALI
Bu arada Umut'a bir parantez açmak gerekir. Mücadele gücüne ve verdiği emeğe saygımız var ama girdiği gol pozisyonlarında daha dikkatli olmalı. Şut ve pas tercihlerinde bencil davranmamalı. Çünkü atılacak bir golün bile çok büyük öneminin olacağı final haftalarına giriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA