Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Kabul edilmeyen dua

Bazen duamız kabul olmuyor diye üzülürüz. Ümitsizliğe kapılırız. Ancak her dua mutlaka kabul görür. Zira Yüce Allah, kendisine açılan avuçları boş döndürmekten haya eder.
Ubade bin Samit şöyle aktarıyor: Yüce Allah kıyamet günü kuluna şöyle sorar. Sen dünyadaki bazı dualarının kabul edildiğini biliyorsun. Bazılarının ise kabul edildiğini bilmiyorsun, değil mi? Kul, evet der.
Allah şöyle buyurur: Sen hangi duayı yaptınsa ben kabul ettim. Sen şöyle, şöyle isteyerek dua etmedin mi? Sonra da kabul ettiğimi ve sana cevap verdiğimi görmedin mi? Kul, evet der. Sonra şöyle şöyle istedin ama ben de vermedim değil mi? Kul evet Ya Rabbi vermedin der.
Yüce Allah şöyle buyurur: Sana karşılığını vermediğim duaları işte bugün için sakladım. Cennette biriktirdim.
Sonra Yüce Allah kulun dualarının cennetteki karşılığını gösterir. Bunu gören kul öyle bir hale gelir -şöyle der: Keşke dünyadaki hiçbir duam kabul edilmeseydi de burada karşılığını işte böyle alsaydım." (Tirmizi)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA