Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sen milletvekili ol, o canlı bomba...

8 askerin şehit olmasına ve 29 askerin yaralanmasına yol açan canlı bomba Zeynep Kınacı'yı anma faaliyetine katılan BDP milletvekili Sebahat Tuncel, aynen şöyle konuşmuş: "30 yıllık mücadelede 18 bin gerilla yaşamını yitirdi. Bugün rahat siyaset yapmamızı, rahatça konuşmamızı onlara borçluyuz."
Ve Diyarbakır'da düzenlenen bu toplantıda Tuncel "Zilan" kod adlı Kınacı'yı şu sözlerle övüyor: "Sadece sisteme karşı değil, erkek egemen düzene karşı kadın mücadelesinde önemli bir çıkış..."
Bir yandan rencide edici dili değiştirmeye çalışıyoruz; hassasiyetlere özen gösterelim diyoruz. Öte yandan bir milletvekili, 8 askerimizi şehit eden ve 29 askerin yaralanmasına yol açan Zeynep Kınacı'yı göklere çıkarıyor. Üstelik o saldırıda, canlı bomba olarak hayatını kaybetmiş Zeynep. Sebahat Tuncel'e göre, bu davranış "erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesinde önemli bir çıkışmış!"
Bu ne çarpık zihniyet? Hem kadının beynini yıkayacaksınız, onu yem olarak kullanacaksınız; hayatının baharında beline bomba bağlayıp, patlatacaksınız... Hem de, bunun, erkek egemen sisteme karşı bir mücadele olduğu masalını yutturacaksınız. Sebahat Tuncel, aklını peynir ekmekle mi yedi? Bırakınız yaraya tuz basmasını, canlı bomba olmayı şerefli bir iş gibi tanıtarak, sanki yeni kurbanlar arıyor.
Benden bir tavsiye: Madem canlı bomba olmak bu kadar şerefli bir iş, milletvekili olacağına, o da bu yolu tercih etse ya!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA