Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ŞELALE KADAK

Rakam görmek istemiyorlar

* Türkiye'de pazar araştırmalarına ayrılan para ne kadardır? Parasal hacmi 70 milyon dolara yaklaştı sanıyorum.

* Uluslararası bir şirket yılda ortalama araştırmaya ne kadar para ayırıyor? 500 bin dolarla 1 milyon dolar arasında bütçeleri olduğunu tahmin ediyorum.

* Pazar araştırmalarında bir tarz değişikliği mi oluyor? Pazar araştırması eskiden bir istatistik, rakam olarak görülürdü. Şimdi artık kimse rakam istemiyor. Rakam artık bizim mutfağımızda kalıyor. Pazar araştırması şimdi artık pazarlamanın bir fonksiyonu. Müşteriye araştırma sonuçlarını rakamsal değil sonuçsal, trendsel veriyoruz. Müşterilerimizin marka geliştirme toplantılarına katılıyoruz.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA