Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ŞELALE KADAK

Fiat bizim için LPG'li araç üretti

* Peki Türkiye'de otomobil üretilirken LPG takılmıyor mu?
Takılmıyordu ama şimdi Aygaz'ın teşviğiyle LPG'li bir otomobil üretiliyor. Biz Avrupa'ya baktık ve LPG'li otomobillerin yarısının fabrika çıkışlı olduğunu gördük. Bizde araçlar hep sonradan dönüştürülüyor. Bir yıl önce, Fiat'a gittik ve bize bir LPG'li araç üretin dedik. Güvenlik testleri dahil 500 bin euroluk bir yatırım gerektirdi ve Aygaz karşıladı bu parayı. Bu araçlar yapıldı şimdi. İtalya'da altına ateşler yakıldı, her türlü teste tutuldu. Şimdi önümüzdeki ay bu araçlar satışa sunuluyor. Biz de diyoruz ki artık eğer bu araçları kullanırsanız, hiçbir güvenlik sorununuz olmayacak.

* Türkiye'de LPG tüketimi ne kadar?
3 milyon tonluk bir tüketim var. Aşağı yukarı 4 milyar dolarlık bir pazar. Avrupa'da en çok LPG kullanan ikinci ülkeyiz. Devlet 2 milyar dolara yakın bir vergi alıyor. Bu yıl ilk kez LPG kanunu çıktı. 50'ye yakın şirket var Türkiye'de. Hem servis kalitesini hem de denetimi olumlu etkileyecek diye bekliyoruz. Biz LPG pazarında yüzde 35'lik pazar payıyla lideriz. Tahmin ediyorum, daha da artacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.