Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Adel Aujan hastalanmasaydı yatırım müjdesi verecekti

Arap dünyasının tanınmış işadamlarından Adel Aujan, böbreklerinde baş gösteren ani rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmasaydı, önceki gün Başbakan Tayip Erdoğan ile önemli bir görüşme yapacaktı. Dün de bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Arap Ekonomik Forumu'nda bence en önemli açıklamayı yapacak olan Arap işadamlarından biri olacaktı.
Gel gör ki sağlığındaki önemli sorun nedeniyle Aujan Grubu'nun Adel Aujan dahil 7 önemli ismi İstanbul'a gelemedi.
Dün toplantıya uğradığımda Aujan Grubu'nun başarılı Türk yöneticisi, pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Tolga Sezer'e rastladım. Sezer, şu anda Arabistan'ın en büyük 100 şirketi arasında gösterilen ve Ortadoğu'nun en büyük içecek fabrikalarından birine sahip olan Aujan'da başarılı bir grafik çiziyor.
Son altı ayda şirket bir çok dalda ödüller almış. En son, Ortadoğu'da Communicate Dergisi tarafından, Coca-Cola, Nokia, Ford, Apple, Nestle, Microsoft ve Marlboro gibi şirketleri geride bırakan Aujan Grubu, 'Coolest marketers' yani en en 'cool' şirket seçilmiş. Sezer, Dubai'de 50 milyon dolara mal olan yeni fabrikalarının üretime geçtiğini ve önümüzdeki günlerde İran'daki fabrikanın temelini atacaklarını söyledi. Şayet Adel Aujan, Türkiye seyahatini iptal etmemiş olsaydı, Türkiye'de içeçek sektöründe planlanan 100 milyon dolarlık yatırımın müjdesi de verilecekti.
Aujan Grubu'nun bugün olmasa bile çok yakında hayata geçireceği bu yatırım şu açıdan önemli.
Bir çok Arap yatırımcıyı Türkiye'ye çeken Türk Arap Ekonomi Forumu'nda henüz açıklanan büyük bir sanayi yatırımı yok. Toplantıda konuştuğum
TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski'nin de vurguladığı gibi Arap işadamları daha kısa vadeli yatırımlarla Türkiye pazarına girmeye çalışıyor. Yani ortada henüz gerçekten elini taşın altına koyup, sanayi yatırımı yapmaya koyulan bir Arap işadamı yok. O nedenle, umarım Aujan Grubu'nun Türkiye planları diğer Arap işadamlarına da örnek olur.
İlki geçen yıl İstanbul'da yapılan Türk Arap Ekonomik Forumu'nun bu yıl neden tekrar Türkiye'de yapıldığı konusuna gelince. Aslında toplantı Lübnan'da yapılacakmış. Ancak Başbakan Erdoğan'ın ısrarı üzerine Lübnan Başbakanı ile de yapılan görüşmelerden sonra toplantı İstanbul'a kaydırılmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA