Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Canaydın'a, Terim'e, Olimpiyat Stadı'na ve Avrupa Kupaları'na: VEDA ZAMANI

4 yıl önce Avrupa'yı titreten takım kendi evinde (!) Rize'den 5 yiyerek UEFA'ya katılma şansını riske attı

Türkiye Kupası Galatasaray için Süper Lig'deki kötü gidiş sonrası Avrupa'ya gidebilmek için belki de son ümitti. Maç İstanbul'daydı ama anlaşılan taraftarın umudu yoktu ki, Olimpiyat Stadı bomboştu. Daha 2. dakikada Bratu karşı karşıya pozisyonda vurdu. Kaleci Murat çeldi. Rumen yıldız tamamlamak istedi, ama topu dışarı vurdu. Kimse, G.Saray'ın Avrupa şansının da auta gittiğini düşünmüyordu.

Ama 15. dakikada Mondragon'un yardımcı hakem Koray Gencerler'e tepkisi sonrası atılmasıyla G.Saray 10 kişi kaldı. 39'da Serkan soldan kesti. Okan topuk pasıyla meşin yuvarlağı Duro'nun önüne bıraktı. Eski G.Saraylı, topa gelip vurana kadar defans seyredince gol kaçınılmazdı: 0-1. +48'de Serkan'ın farkı ikiye çıkarmasını direk önledi.

9 kişi kalınca!
Devrede Ümit'in yerine giren Hakan Şükür, 49'da Bratu'nun ortasında ceza alanında vurmak yerine niyeyse topun üstünden atladı. 60'ta Orhan'ın ceza alanına kestiği topta Hakan Şükür'den önce araya giren Koray'ın 68'de ceza alanında Batista'ya çift dalışı Brezilyalı'yı sakatladı. Oyuncu değişikliği hakkı kalmadığı için Batista'nın yerine kimse giremedi. 9 kişi kalan Galatasaray için tur artık çok zordu.

Nitekim, kalan bölümde konuk ekibin golleri yağmur gibi geldi. 71'de Okan, 78'de Duro'nun golleri boş kaleye idi. Çeyrek finalist belliydi de, acaba Rize kaç atacaktı? 85'te farkı dörde çıkaran Zafer, 88'de beşinci gole Okan'a attırdığında G.Saraylılar deparlarda rakiplerinden fark yiyorlardı. Ve G.Saray, 13 kez kazandığı kupaya tarihi bir skorla veda etti. 13'ün uğursuzluğu deyip geçilecek gibi de değildi bu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA