Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Yanlış... Yanlış... Yanlış...

Futboldaki şike operasyonuyla ilgili alınacak her kararın artıları ve eksileri var. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önceki gün konuyla ilgili ilk kez ciddi bir karar aldı. O tek kararda da Süper Kupa'yı erteledi. Keşke ertelemeseydi; daha doğrusu keşke hiçbir karar almasaydı. Bir kere; Süper Kupa ile ligin başlama tarihi arasında sadece 5 gün vardı. Birinin ertelenip, birinin ertelenmemesini açıklamak zor.
TFF Başkanı Aydınlar, ligin tarihine savcılıktan gelen belgelerin incelenmesi sonrası karar verileceğini söyledi. TFF yönetiminin krizin başlangıcından beri öncelikli hedefi ligi ertelememek. Atılan bütün adımlar, yapılan açıklamalar bunu gösteriyor. Ama bu son adım TFF'yi çok kısa bir zamanda UEFA'ya karşı çok zor durumda bırakabilir.
TFF, dünkü açıklamayı yapmadan, yani belgeleri görmeden, "Belgeleri sağlıklı bir şekilde incelemek için" diyerek ligi örneğin Eylül ortasına ertelese Etik Kurulu'na ve Yönetim Kurulu'na zaman kazandırırdı. Belgeler üzerinde haftalarca çalışabilirlerdi.
Aydınlar dün "Gelecek hafta karar verilecek" diyerek kendisini bağladı. Üstelik bu açıklamayı yaparken kaç sayfa evrak geldiğini bilmediğini de söyledi. Ayrıca bu taahhüt, savcılık biriki gün içinde 8-10 klasör belge daha gönderirse boşa çıkacak. Çünkü onların da incelenmesi gerekecek.

TFF KENDİNİ BAĞLADI
Artık ligi Ağustos sonundan önce başlatmayacaklarını söyleyen Aydınlar, bu sezon bundan niye imtina ettiğini nasıl açıklayacak. Üstelik Salı günü "Belgeleri inceleyip lig için karar vereceğiz" diyen TFF, artık ligi erteleyip bu kararına yol açan takımları Avrupa'ya gönderemez. Çünkü ligi belgelere bakıp ertelemiş olacak.
Bugünden sonra TFF'nin önünde iki yol var. Ya hiçbir erteleme yapılmayacak ve 'Süper Kupa'yı niye ertelediniz?' sorusuna yanıt verilemeyecek, ya da ligi ertelerken bu karara yol açan takımları da Avrupa'ya göndermeyecek. Çünkü erteleme kararına yol açacak belgelerin ışığında ileride bu takımlara küme düşürme cezası da verilirse UEFA, "Ligini erteledin ama bana bu işe karışmış takım(lar)ı gönderdin" diyerek TFF ve Türk futboluna da yaptırımlar uygulayabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA