Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Turkcell'de güçlü İcra Kurulu dönemi

Turkcell'de Ciliv'in istifasıyla boşalan CEO'luk koltuğuna atama için acele edilmeyecek. Belirlenecek güçlü bir İcra Kurulu Komitesi, Turkcell'i 4G ihalesi ile genel kurula taşıyacak

Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell'de, mart ayında yapılacak kritik genel kurul öncesi yeni yönetimin nasıl şekilleneceği netleşmeye başladı. 9 Ocak 2007'den beri CEO koltuğunda oturan Süreyya Ciliv'in 30 Ocak itibarıyla görevinden ayrılması üzerine mevcut durumu masaya yatıran Yönetim Kurulu, öncelikle güçlü bir İcra Kurulu Komitesi oluşturulması fikrinde uzlaştı.

CEO ATAMASINDA SÜREÇ İŞLİYOR

Edinilen bilgilere göre Turkcell'in 13 Şubat'ta açıklanması beklenen 2014 son çeyrek rakamları öncesinde İcra Kurulu Başkanı (CEO) ataması yapılmayacak. Yönetim, şirkete öncelikle 3'lü bir İcra Kurulu Komitesi atayacak. Diğer yandan ortakların CEO ismi üzerinde anlaşamaması durumunda da oluşacak sonuçlar masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu'nun bu konuyu değerlendirerek güçlü İcra Kurulu Başkanı yerine geçici bir komite ile yoluna devam etmeyi planladığı öğrenildi.

GÜNDEM YOĞUN

Yönetim Kurulu bir yandan da CEO ataması için normal süreci işletecek. Fakat, CEO atamasının gecikmesi tehlikesine karşılık, söz konusu İcra Kurulu Komitesi ile, bir yandan 4G ihalesine hazırlanılırken bir yandan da yılan hikâyesine dönen genel kurul için hazırlık yapılacak. 4G ve fiber altyapı yatırımları gibi önemli ihaleler öncesinde yeni icra kurulu başkanı atamak yerine güçlü İcra komitesi uygulamasının ön plana çıktığı belirtiliyor. Vekâleten Genel Müdür görevini yürüten İlker Kuruöz, Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ve yönetim kurulundan bir kişinin başında olacağı İcra Kurulu Komitesi'nin kritik kararlara imza atması bekleniyor.

SPK ATAMA YAPMASAYDI TURKCELL OLMAZDI
Turkcel'le ilgili bir flaş açıklama da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş'tan geldi. Turkcell'in 5 yıldır genel kurul yapamadığını hatırlatan Başkan Ertaş, şirketlerin iki yıl üst üste genel kurul yapamaması halinde Yatırımcı Tazmin Merkez'in devreye girdiğini belirtti. Turkcell için sürenin 31 Mart'ta sona ereceğinin altını çizen Ertaş, ortakların anlaşmamaları halinde SPK'nın gerekli atamayı yapacağını ifade ederek, "SPK, Turkcell'e atama yapmasaydı, belki şimdi böyle bir şirket olmayacaktı" dedi. Turkcell'de, Rus Alfa ile Çukurova Grubu arasındaki yüzde 13.8'lik hisse savaşı, Ziraat Bankası'nın Çukurova Holding'e 1.6 milyar dolar kredi vermesiyle çözülmüş ve holding bu finansmanla Turkcell'de kontrolü tekrar ele geçirmişti. 2010'dan bu yana genel kurulu yapılamayan Turkcell Yönetim Kurulu'na SPK, 2012'de Ahmet Akça ile eski bakanlar Atilla Koç ve Hilmi Güler'i atamıştı. Görev süresi dolan 4 üyenin yerine de Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli getirilmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA