Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Platini'ye cevap

Dün F.Bahçe maçı kazanamasaydı şampiyonluk yarışında daha da geride kalacaktı.
Oysa ki ilk devre Sow'un müthiş şutunda top en az yarım metre çizginin içine düştü. Çok açık bir goldü, ne yardımcı gördü ne de Kamil Abitoğlu. Üstelik Türkiye'deki maçlarda çizgi hakemleri de kullanılmıyor. Platini, "Bir kaç defa hakem hatası olacak diye 50 milyon Euro'yu 'şahin gözü' için ayıramayız" demişti. Ama dün gece F.Bahçe maçı kazanamasaydı belki şampiyonluğu kaybedecek ve TFF ve hakemler daha büyük sıkıntıya gireceklerdi.
Gelelim maça... Akhisar asla küçümsenecek bir rakip değilmiş. Olabildiğince dengeli oynadılar, iyi kapandılar ve F.Bahçe'ye kolay lokma olmadılar. Fenerbahçe bu sürek avını sürdürüyorsa bunun başrol oyuncusu yeni transfer Webo'dur. İlk yarı 20-25 dakika dengeli oynandı ama daha sonra F.Bahçe tempoyu artırıp presi de koyunca ilk yarının son 15 dakikası önemli pozisyonlar buldu. Ama gol gelmedi. Bu tür maçlarda gol gelmedikçe hem panik başlıyor hem de rakibin direnci artıyor. Ama yukarıda da söylediğimiz gibi bu direnci Webo kırdı. Gelen ortaya müthiş bir kafa vurdu, Oğuz aynı güzellikte kurtardı. Bundan sonrası bir santrfor için çok önemli. Webo, Akhisar kalecisinden dönen topu takip edip golü yaptı. Bu çok önemli bir meziyet.
Yetenek deyin, takip deyin, pes etmeme deyin, ne derseniz deyin Webo dün gece kilidi açtı.
Zaman zaman F.Bahçe kopuk oynuyor. Bir bakıyorsunuz defans bloğuyla forvet hattı arasında manasız boşluklar oluşuyor. Bu da rakibin daha çok top yapmasını ve düşünmesini sağlıyor. Ama kim ne derse desin artık bu dakikadan sonra sadece maç kazanmak önemli. Her kayıp puan şampiyonluktan uzaklaşmak anlamına geliyor.

ABİTOĞLU'NU ÇOK BEĞENDİM

Gelelim hakemlere... Kamil Abitoğlu'nu yıllardır bu kadar başarılı izlememiştim.
Fevkalade maç yönetti. Golü göremeyen yardımcısı için de fazla bir şey söyleyemeyiz. Sow öyle bir vurdu ki sadece saha içindeki Webo golü fark etti. Ne tribin, ne diğer futbolcular ne de hakemler golü göremediler.
Bunun tek çözümü çizgi hakemleri ya da maliyet karşılanabilirse gol çizgisi teknolojisi.
Başka kurtuluşu yok.

Platini ne demişti?
UEFA Başkanı Michel Platini, geçtiğimiz günlerde 2014 Dünya Kupası'nda uygulamaya konulmaya hazırlanılan gol çizgisi teknolojisine karşı çıkmıştı. Bu teknolojinin 54 milyon Euro tutacağını belirten Fransız futbol adamı, 40 yılda bir gerçekleşecek bir hatayı yok etmek için harcanacak bu paranın çok olduğu fikrini savunmuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA