Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Amsterdam'ın A'sı göründü

Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile eşleşen Fenerbahçe'nin final şansını nasıl görüyorsunuz?
Fenerbahçe'nin şansını Benfica'ya nazaran daha az görüyorum. Zira Benfica deneyim ve kalite olarak Fenerbahçe'den biraz daha fazlası olan bir takım. Ama asla elenmeyecek bir ekip değil. Yüzdeye vurursak bence Fenerbahçe'nin şansı yüzde 35-40 civarında.
İlk maçın Kadıköy'de olması bir avantaj mı?
Artık bence ilk maç içerde olursa avantaj, dışarıda olursa dezavantaj gibi durumlar çok azaldı. Ama buna rağmen bence keşke ilk maç Portekiz'de oynanacak olsaydı.
Kalan ekipleri gözünüzün önüne getirince Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde finale çıkıp kupayı kaldırır mı?
Gayet tabi kaldırabilir. Fenerbahçe, Benfica'yı geçerse önünde sadece bir 90 dakika kalıyor. Rövanşlı maçlara oranla sadece bir 90 dakika her zaman için daha büyük sürprizlere açıktır. Üstelik finalde maçı kaybetmeyip beraberliğe götürme ihtimaliniz de var. Bence Fenerbahçe için Amsterdam'ın A'sı göründü.
Fenerbahçe'nin sıkışık fikstürünü düşününce Avrupa'da finali hedefleyen sarılacivertliler, liderin 4 puan gerisinde olduğu ligi ikinci plana atabilir mi?
Fenerbahçe, Türkiye'de birçok şampiyonluk yaşadı, daha da yaşayacak. Ama Avrupa Ligi finali şansı adamın önüne her sene gelmiyor, 40 yılda bir gelir. Bence Fenerbahçe sonuna dek Amsterdam'ı ve orada kaldıracağı kupayı düşünmeli.
Şampiyonlar Ligi'nde sizin belirttiğiniz eşleşmeler oldu. UEFA Barcelona-Real Madrid finali mi istiyor?
Ne gariptir ki yarı finalde de eşleşmemesi gereken hiçbir takım birbiriyle eşleşmedi. İspanyol takımlarından kuvvetlisi, Almanlardan kuvvetli olan Bayern Münih ile eşleşti. Real Madrid ise Borussia Dortmund'la. Görünen o ki UEFA, Şampiyonlar Liginde Barcelona- Real Madrid, Avrupa Ligi'nde ise Chelsea- Benfica finalini planlamış durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA