Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ağlıyorsa istifa etsin!

İsmail Kartal'ın gözyaşları Fenerbahçe sevgisinden ise 'Ben bu takımı taşıyamıyorum' diyerek istifa etmesi lazım. Fenerbahçe antrenör yetiştirme yeri değil

Fenerbahçe, G.Birliği'ni mağlup ederken taraftarları tarafından çok da beğenilmedi. Eleştiriler, İsmail Kartal üzerinde yoğunlaştı. Fenerbahçelilerin isyanını haklı buluyor musunuz?
Fenerbahçe kötü oynuyor ve kötü oynamaya devam ediyor. Taraftarlar yerden göğe kadar haklı... İsmail Kartal takımı taşıyamıyor, kaldıramıyor. Zaten İsmail Kartal da taşımıyor. Bunu artık herkes söylüyor. O takımın teknik direktörü Aziz Yıldırım. Devre arasında soyunma odasına gelen de o... Aziz Yıldırım açıkça her lafıyla, ilan ediyor ki 'Fenerbahçe' demek 'ben' demek! 'Her şeye ben karar veririm, her şeyi ben yaparım. İsmail Kartal da benim çocuğumdur. Burada duracak!' Galatasaray bu kadar rezil durumda olmasa, Galatasaraylılar zil takıp oynayacaklar. Fenerbahçe'nin hakikaten iyi bir kadrosu var ve bir hoca, bu iyi kadroya ancak bu kadar kötü futbol oynatabilir. İsmail Kartal ağlamış! O gözyaşları Fenerbahçe sevgisinden ise istifa etmesi lazım; 'Ben bu takımı taşıyamıyorum' diyerek... Fenerbahçe antrenör yetiştirme yeri değil. Fenerbahçe'ye yetişmiş hoca gelir. Bir yandan Aziz Yıldırım diyor ki "Galatasaray bizi yenmedi, biz yenildik." Doğru... Bu kötü, bu dökülen Fenerbahçe'den sonra oynadığı 2 maçta 8 gol yiyen, iki tane pozisyona giremeyen -Fenerbahçe karşısında da pozisyonu yok zaten, Sneijder'in şutları dışında- Galatasaray'a yenilebilen Fenerbahçe'nin antrenörü için de "Çocuğum" diyor aynı Aziz Yıldırım!

DÜNYA ÇAPINDAKİ SAĞ BEK GÖKHAN GÖNÜL NE HALE GELDİ!
Hakem Özgür Yankaya'nın penaltılar kadar diğer kararları da tartışmalıydı...
Fenerbahçe maçı sonrasında Maraton'u seyrediyorum. Şansal Büyüka, Mustafa Denizli, Tümer Metin fevkalade doğru, güzel yorumlar yaptılar. Şimdi bir defa adı üstünde; yorum. Yüzde yüzüne katılman mümkün olmaz. Herkesin fikri ayrı 'yorum' dediğin zaman... Katıldığım oldu katılmadığım oldu. Ama tekrar söylüyorum; yorumları fevkalade iyiydi... Amma velakin istatistiklere bak; Fenerbahçe'nin yaptığı faul 18, Gençlerbirliği'nin yaptığı faul 15... Fenerbahçe'nin gördüğü sarı kart 1, Gençlerbirliği'nin gördüğü sarı kart 4... Fenerbahçe'nin gördüğü sarı kart hakeme itiraz sonucu, Gençlerbirliği'nin gördüğü 4 sarı kartın 4'ü de faul sonucu... 15 faul yapan Gençlerbirliği'ne 4 sarı kart çıkmış; yorumlar yapıldı, 4'ü de doğru, hiç kimse itiraz edemez. Ben de olsam o sarı kartları gösteririm. Buna karşılık 18 faul yapan Fenerbahçe'ye bir tane faul sarı kartı çıkmamış ve o faullerden bir tanesi ekrana gelip tartışılmadı ki 7 tanesini de Gökhan yapmıştı.

GELİŞMEKTE OLAN ATAĞI KESMEK KART GERE KTİRİR

Aynı adam... FIFA diyor ki 'Aynı adam ısrarla faul yapıyorsa uyarın ve kart gösterin.' Gökhan Gönül bu sene çok formsuz, çok kötü oynuyor, İsmail Kartal yönetiminde... Galatasaray adına Allah razı olsun. Türkiye'nin gerçekten dünya çapında bir sağ bekini ne hale getirdiler! Durduramayınca faul yapıyor. Kasti fauller yapıyor, akın kesme faulleri... Doğrudan sarı kartı, uyarı olmadan gösterecek. Gelişmekte olan hücumu kesmek sarı kart... Bunlardan hiçbir tanesi ekrana gelmedi!

F.BAHÇE'NİN YARIŞTAN DÜŞMEMESİ LAZIM!
Hem "Maçı biz verdik" diyor hem de 'Benim çocuğum olduğu için kalacak" diyor. Olur!.. Fenerbahçe'nin haline bak! Ama Fenerbahçe'nin arkasında önemli bir grup var: Hakemler... Hakemler niye Fenerbahçe'yi tutuyor? Maç 0-0 giderken hakemin icat ettiği penaltı, Gençlerbirliği'nin bütün oyun düzenini değiştirdi. Ondan sonra her şey olabilir. Galatasaray bu halde, Fenerbahçe de düşer; bu lig Beşiktaş'a kalırsa, yayıncı kuruluş ne hale gelir! Alt bant reklamlar da yok şimdi!.. Şimdi bunlar bir yapbozun parçaları... Şimdi böyle bir ortamda Fenerbahçe de şampiyonluk yarışından düşerse kaç tane Lig TV abonesi kalır? 'Fenerbahçe'nin düşmemesi lazım!..'

DENİZLİ SÖYLEYEMİYOR ÇÜNKÜ SÖYLEYEN TOROĞLU'NU KOVDULAR

Türkiye'nin efsane spor televizyoncusuydu... Fenerbahçe'yi savunmak aklından hiç geçmiyordu...

Gençlerbirliği'ne 4 tane takır takır sarı kart çıkaran Özgür Yankaya, Fenerbahçe'nin 18 faulüne bir tane sarı kart çıkarmadı. 'Şu faullerden birkaç tanesini seyredelim' demedi Maraton programını hazırlayanlar! O pozisyonları kim seçiyor bilmiyorum ama ben Mustafa Denizli'nin yerinde olsaydım, ben Tümer Metin'in yerinde olsaydım 'Ya şu Fenerbahçe'nin yaptığı faulleri de bir görelim' derdim. Mustafa Denizli bilmez mi, Tümer Metin bilmez mi, Şansal Büyüka bilmez mi; hakemin şaşkını çaldığı düdükte ve gösterdiği kartta hata yapar. Hakemin akıllısı çalmadığı ve göstermediği ile taraf tutar. 'Bir de şu 18 faulü görelim bakalım' demedi Mustafa Denizli, demedi Tümer Metin! Niye demedi; bunları diyen Erman Toroğlu'nu kovdular çünkü... Türkiye'nin efsane televizyoncusu Erman Toroğlu niye kovuldu? Seversiniz-sevmezsiniz o ayrı ama Erman, Türkiye'nin efsane spor televizyoncusudur. Niye kovuldu? Çünkü Erman aklına geldiği gibi konuşuyordu ve Fenerbahçe'yi savunmak aklından hiç geçmiyordu. Tam tersine üstüne üstüne gidiyordu. Çünkü yıllarca Ankaragücü'nde oynamış, büyük takımlara karşı hakemlerin nasıl kendisini ezdiğini yaşayarak görmüş, onun da verdiği öfkeyle özellikle büyük takımların hatalarını affeden hakemlerin canına okuyordu. Yaşatmadılar!.. Şimdi öyle olunca da Mustafa Denizli ile Tümer Metin 'Kardeşim şu Gökhan'ın yaptığı faulleri de biraz görelim' demedi. Şimdi 'Lig TV Fenerbahçeli' dediğim zaman bana kızıyorlar. 'Hadi göster bakalım' diyorlar. Gösterdiğinle değil, göstermediğinle Fenerbahçelisin. Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının son dakikası oynanıyor. Fenerbahçe'nin bir pozisyonu vardı. Açıldı top ve Gençlerbirliği'nin 'penaltı' diye itirazı oldu. Gençlerbirliği oyuncuları hakeme 'penaltı' diye itiraz ettikleri halde Lig TV son dakikadaki o pozisyonun tekrarını yapmadı. Gençlerbirliği kalesi önünde kaçan pozisyonu tekrar tekrar vermeye devam etti. Fener zaten 2-1 galip; o pozisyonu göstersen ne olacak, göstermesen ne olacak! Diğer tarafta penaltı itirazı var. Bir şüphe kalmasın. Hayır! 'Ya penaltıysa!..' Bunların hepsi o yapbozun yerli yerine oturan parçaları... Ben Türkiye'nin en büyük maç seyircilerinden bir tanesiyim. Her maçı izliyorum. Gelsinler de bana bir anlatsınlar bakayım. Nasıl tarafsız yayıncılık yaptıklarını lütfen bana bir anlatsınlar. Hepsi de arkadaşım. Ben de onlara, şimdi sana söylediklerimi bir sorayım bakalım. 'Niye' diyeyim. 'Niye Fenerbahçe aleyhine olan pozisyonların tekrarında çok cimri oluyorsunuz da lehine olan pozisyonları milletin gözüne sokana kadar yayınlıyorsunuz?' diye bir sorayım.

ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA