Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rezalet

A Spor'da yayınlanan 90'A programında TSYD'nin skandallarına ve bunlara sessiz kalanlara sert çıktı

- TSYD Başkanı Tongsir karısının arabasını TSYD Ankara Şubesi'ne satıyor! 40 yıllık logoyu değiştiriyor, bayrağımızı çıkarıyor...

- "Olur mu ya?" denince, bayrağı geri koyuyor! Ve bu adam hala başkan. Oğuz Tongsir neden hala Haysiyet Divanı'na verilmedi?

Dünya Spor Yazarları Derneği AIPS ile bizim TSYD'nin eski logosunu yan yana koysunlar. (Aynıdır. Bizimkinde Türk bayrağı ve TSYD yazar). Biz Dünya Spor Yazarları üyesi Türkiye Spor Yazarları Derneği iken, Oğuz Tongsir'in sevgili eşinin ikinci el otomobillerini satan otomobil şirketine döndük! Bu ayıp o TSYD'nin bütün üyelerini ayağa kaldırmaya yeter. Herkes oturduğu yerde oturuyor. Kimseden "Gık" yok. Yarın biz de yönetime gireriz karımızın evde kalmış eşyalarını ona buna satarız!
Ben daha önce de anlatmıştım. Evdeki eski teybi arkadaşının ikinci el dükkanından TSYD Ankara Şube'sine sokuşturan adamı o kongre (itiraf etmesine rağmen) yeniden başkan seçti...
O zaman Oğuz Tongsir'in günahı ne? Oğuz Tongsir'in bu olay duyulur duyulmaz dernek başkanlığından değil dernek üyeliğinden ihracı gerekirdi. Kaç tane imza lazım Haysiyet Divanı'na sevketmek için?

HAYSİYET DİVANI NEREDE?

Ben bunları bildiğim için o dernekten istifa ettim. Alnım açık konuşuyorum, ben bu derneğin üyesi değilim. O olay duyulur duyulmaz dilekçe yazılır, altına 10 tane imza, Haysiyet Divanı'na verilir. O Haysiyet Divanı'nın da haysiyetini görürdük. Haysiyet Divanı'nın başkanı kimdir bilmiyorum ama o muhterem kardeşimin de konuyu reisen Haysiyet Divanı'na getirmeye hakkı var. Dernek başkanı, karısının eski arabasını, TSYD Ankara Şubesi'ne satacak... Olacak şey değil bu! Dernek başkanı benim 40 yıllık logomu değiştirecek, "Ben bundan hoşlanmıyorum, bundan sonra bu olsun" diyor. "Olur mu ya?" diyorlar. Onun üzerine hemen karar alıyor, bayrak koyuyor. "Olur mu ya?" diyorlar. O topun içine bir takım silüetler koyuyor. Halter, güreş yapan sporcular... Böyle rezalet olur mu?

ANCAK KONGRE DEĞİŞTİRİR

TSYD'nin logosu değişecekse önce bu kongreye sorulur. Adap olarak, diyorum. Kural olarak demiyorum. Kongresine saygısı olan başkan önce üyelerini toplar sorar, "Arkadaşlar bu logodan memnun musunuz?" diye...Memnun olmayan arkadaşlar var, başta ben!
Genel Kurul karar verir ki bu logodan memnun değiller. Bir yarışma açılır arkadaş, adam gibi bir yarışma açılır ve bir jüri olur. TSYD senin mahallenin paspasçısı değil, bu dünyanın onurlu sivil toplum örgütlerinden birisiydi. Bir jüri kurulur, o jüri yarışmayı yönetir, birini seçer ve tekrar Genel Kurul'a sorulur. Arkadaşlar eskisi bu şimdi seçtiğimiz ise bu, hangisi olsun? O şartlar altında değişir TSYD'nin logosu.

LOGO YENİLENİRSE ŞAŞMA!

Bir tek Tongsir'in keyfi ile biz hergün değişik logolar görmeye başladık. Yarın yeni bir logo görmeyeceğinizden emin misiniz? Böyle bir ayıp olur mu? Ve bu adam hala başkan. Bu adamın üye olduğu dernekte onunla aynı sıfatı taşımak bana ağır gelir. Geçmişte taşıdığım için bile utanır hala geldim. Mahkemeye ver beni Oğuz Tongsir! Ben tek başıma büyük bir camianın başkanına kafa tutamam. Boyun eğerim. Ne zaman eğmem, arkamda bir derneğim olduğunu bilirsem. Dernek olmanın amacı odur!
Hani kimin arkasında durdu Oğuz Tongsir? Koskoca Aziz Yıldırım, Oğuz Tongsir sayesinde derneğimizi ziyarete geldi. Acaba karısının arabasıyla mı geldi (!) Türk sporunda olay olduğu zaman TSYD öne atılırdı, fikrini söylerdi. Kamuoyu da TSYD bu konuda şunu söyledi derdi. Bir yerde fikrini açıkladı mı TSYD? Bilen var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA