Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

Villasına af çıkardı

Blair ailesine dini konularda rehberlik eden rahip Timothy Russ, İngiltere Başbakanı'nın mezhep değiştirmeye hazırlandığını söyledi İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ülkede büyük tartışma yaratan villasını yasaya son anda eklettirdiği maddeler sayesinde kurtardı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi Sardunya kıyılarındaki villası Certosa'yı, yasaya son anda eklettirdiği kelime oyunları sayesinde kurtarmayı başardı. Yeni düzenlenen çevre yasasına göre, 30 Ekim 2004 tarihine kadar koruma altındaki bölgelerde inşa edilen tüm kaçak yapılar af kapsamına alınacak. Ayrıca 705 metrekübü aşan villalar da imar affı kapsamına alınacak. İşte Berlusconi'nin yasaya son anda eklettirdiği öne sürülen bu maddeler sayesinde savcıların hakkında soruşturma başlattığı Sardunya kıyılarındaki villası af kapsamına girecek. İtalya'da merkez sol partilerin skandal olarak nitelediği "Maksi imar affı"nın başbakan için özel olarak çıkarıldığı öne sürülüyor. Skandal yaratan "imar affı" yasası İtalyan senatosundan geçerken bazı sol parti milletvekilleri kararı pankartlar açarak ve soyunarak protesto etti. Açılan pankartlarda "Yaşasın Villa Certosa" yazıları görülürken, Yeşiller partisi milletvekilleri de soyunarak üzerlerinde "Villa Certosa için İtalya'yı çıplak bıraktın" tişörtleri ile kaldı. Merkez sağ partiler içinde bazı karşı sesler olsa bile imar affı lehine oy kullanıldı. Bu arada senato başkanı Marcello Pera da "artan gürültü ve şamata yüzünden" soyunan Yeşiller milletvekillerini salondan çıkardı. Oylama esnasında azınlıkta olan sol partiler de Senato'yı terk ettiler. İtalya'da 2001 ve 2003 yıllarında kaçak inşaatlar yüzde 41 oranında arttı. Kaçak binaların ise 40 bin üniteyi geçtiği belirtiliyor. Kaçak inşaat alanında sadece 96-2001 yılları arasında kayda değer bir azalma kaydedildi. Çevre örgütleri ise "daha önceki yasada bulunan 750 metreküp kaçak inşaat tavanının zaten illegal inşaat yapanlara bir davet olduğu yeni yasa ile bu limitin de aşılarak herkese yol açıldığını" vurguladılar. İtalyan merkez-sol milletvekilleri ve basını bu yasa nedeniyle Çevre Bakanı Matteoli'ye İtalya'da "barbar akınları" ile özdeşleştirilen Attila (Atilla) ismini taktı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA