Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

İtalya'da 'sırtlan' siyasileri vurdu

Mafya-siyaset işbirliğine karşı düzenlenen "Sırtlan Operasyonu" ile aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 53 kişi hakkında soruşturma açıldı

İtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki Basilicata bölgesinde mafya ile işbirliği içinde çıkar sağlayan parlamenterler, bölge idarecileri, işadamları, sabıkalıların da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında soruşturma açıldı. Potenza Savcılığı'nın emriyle yapılan operasyonda dün sabahtan itibaren zanlılar tek tek gözaltına alınmaya başlandı. İtalyan polisinin düzenlediği "Sırtlan" adlı operasyonunda Başbakan Silvio Berlusconi'nin partisinden Gianfranco Blasi'nin tutuklanabilmesi için İtalyan Meclisi'nden izin istendi. Blasi'nin yardımcısı Rosario Antonio Pace de mafyayla ilişkileri düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. Bunun dışında Sol'un Demokratları partisinden Antonio Lungo ve Halkçı Parti'den Antonio Potenza'nın da gözaltına alınması istendi. Basilicata bölgesinde yapılan büyük polis operasyonunda liberal demokratlardan Agostino Pennacchia'ya ise ev hapsi verildi. Mafya ile işbirliği içinde olan üst düzey politikacı ve yerel yöneticilerin listesi Potenza Belediye başkanı Vito Santarsiero'ya kadar uzanıyor. Soruşturulanlar arasında Basilicata Avukatlar Birliği başkanı Piervito Bandi de var. İtalyan savcılar, yerel mafya ile siyasi ve iş çevreleri arasında "yaygın ve metodik bir ittifak" olduğunu belirtirken, hakkında tutuklama emri verdikleri şahsiyetleri mafya tipi suç örgütü kurmak, ihalelere hile karıştırmak, haraç, tefecilik, kirli para aklama, yolsuzluk gibi suçlarla itham etti. Soruşturulan 53 kişiden 10'una ev hapsi verildi. İktidar milletvekili Gianfranco Blasi, Renato Martorano'nın başını çektiği mafya grubuyla işbirliği yapmakla suçlandı. Diğer iki milletvekili ve 3 yerel politikacıdan oluşan 6 siyasi ise suç örgütü kurmaktan, yolsuzluğa kadar sorgulanacaklar.

BİR GÜNDE 7 CİNAYET
Öte yandan İtalyan polisi Napoli'de de yerel mafya "camorra"ya karşı büyük bir mücadele başlattı. Mafya grupları arasındaki savaş yüzünden kentte son 24 saatte 7 kişi öldü. Türkiye ve Güney Amerika'dan eroin ve kokain kaçakçılığı da yaptığı belirtilen Paolo Di Lauro adlı mafya babasının suç örgütü içindeki bölünme Napoli'yi kana buladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA