Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

'Bu okullardaki Türk çocuk sayısı 40 bin'

Almanya'da zihinsel ve bedensel özürlülerin okuluna devam eden Türk çocuklarının sayısı resmi istatistiklere göre 26 bin civarında. Tabii bu rakam içinde Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türkler yer almıyor. Almanya'da yaşıyan, Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Ali Uçar bu rakamın, Alman vatandaşlığına geçmiş Türkler de sayıldığında iki kat artabileceğine dikkat çekiyor.

"İKİ KAT FAZLASI"
"Geç öğrenen çocuklar" için kurulan "Sonderschule" lerde okuyan Türk çocukları ile ilgili araştırmalar yapan Prof. Ali Uçar, tüm Almanya'da bu okullara gönderilen Türk çocuklarının sayısının 40 binin üzerinde olduğunu savunuyor. Prof. Uçar 2003 yılında yaptığı araştırmada Türk ailelerin böyle bir durumdaki davranış biçimlerini araştırmış. Buna göre aileler öncelikle en doğru adımı saptayıp sonra harekete geçiyorlar. Ardından okulla ilişkileri artırmaya çalışıyorlar ve başka bir eğitim biçimi arıyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA