Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hep şansla olmaz

Son 3 lig maçını kaybeden Beşiktaş, Sivasspor karşısında mutlak galip gelmek zorundaydı. Bunu da başardı, ama nasıl başardı?
İlk devreye baktığımızda; Ernst ve Necip'in çalışkanlığı, Guti'nin kalitesiyle orta sahada oyunun kontrolünü eline alan bir Beşiktaş vardı sahada. Holosko ve Tabata etkisizlerdi ama sol kanadı çok iyi kullanan İbrahim Üzülmez ve zaman zaman da Hilbert sayesinde Beşiktaş kenar organizasyonlarında başarılıydı. Goller de böyle geldi zaten. Pas alışverişini iyi yapan ve yaratıcı paslarıyla oyunu yönlendiren Guti yorulup oyundan düşene kadar Beşiktaş iyiydi.
2-0'ı yakaladıktan sonra Beşiktaş kalitesinde bir takım skor farkı olmasa da bir oyun farkı yaratmalıydı kesinlikle. İkinci devrede bambaşka bir resim vardı sahada.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Suarez'i oyuna alarak hücumcuları ikilemiş ve Mehmet Yıldız'a yardımcı olmuştu. Orta sahasını da 4 kişiye bırakmıştı.

RÜŞTÜ'YE ÇOK İŞ DÜŞTÜ
Beşiktaş'ın orta alanda yaptığı top kayıpları ve fizik olarak oyundan düşüşü, Sivas'ın oyunu ele alışını getirdi. Beşiktaş hemen hemen hiç poziyon üretemedi. İkinci yarıda Sivas kalecisi Akın'a hiç iş düşmezken, Rüştü'nün 3-4 kurtarışı vardı. Bu da ikinci yarıyı özetliyordu.
Beşiktaş'ın Sivas karşısında skor avantajına sahipken oyunu tutamayışı, gerçekten düşündürücü. Zengin kulübesine rağmen oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahalelerde gecikildi.
Necip bir tane atıp bir tane de rakibe attırıp skor 2-1'e gelince, Beşiktaş için gerçekten korkulu bölümler başladı. Sivas'ın ürettiği iki pozisyon, ki son dakikada direkten dönen top, Beşiktaş'ın büyük şansıydı..
Takım savunması anlayışında özellikle ikinci yarıda çok hata vardı. Beşiktaş yukarılara oynamak ve şampiyonluktan kopmak istemiyorsa, daha güçlü bir oyun yapısına ihtiyacı var. Dün gece şanslıydılar ama hep böyle şansla kazanamazsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA