Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyunu beğendim

Gerçekten Trabzonspor da Beşiktaş da ligdeki performanslarına bakınca Avrupa'da farklı oynuyorlar. Çünkü ben dün Beşiktaş'ı beğendim. Evet, belki Beşiktaş çok pozisyon bulmadı ama oyunun 60. dakikasına kadar sahada Beşiktaş'ın istediği oluyordu. Stoke City ortalama bir İngiliz takımı. Bireysel becerileri ön plana çıkmayan, takım oyununu eli yüzü düzgün oynayan bir ekip. Klasik, yüksek toplarla hücum organizasyonları kuran ve dönen ikinci topları kazanarak yüksek tempoda futbol oynamaya çalıştılar. Buna karşılık Beşiktaş topu yere indirip pas yaparak oyununu kabul ettirmeye çalıştı. İlk 60 dakikada bunda başarılı oldu. Stoke City'nin önde basmaması da bu oyunun böyle oynanmasının en önemli nedeniydi.
60 ve 80. dakikalar arasındaki 20 dakikalık bölümde ise pozisyon olmasa da baskısı oluştu Stoke City'nin. İşte bu dakikalarda gereksiz bir penaltıyla, ki Crouch kaleye doğru değil geriye doğru koşu yaparken Sivok tarafından düşürüldü, skor 2-1'e geldi. Bu mücadelelere Türkiye'de çok kolay penaltı çalınmıyor ama uluslararası arenada verilince bir şey diyemiyorsunuz çünkü bir müdahale vardı gerçekten.
Bireysel performans olarak baktığımızda genelde herkesin bir ortalaması vardı. Edu ve Simao hariç... Bence Ernst-Necip değişikliğinden önce Edu veya Simao değişikliğinin daha öncelikli olması gerekirdi. Quaresma da yine birebirlerde becerikli işler yaptı ama alternatifleri varken vuruş seçeneğini çok fazla kullandığını söyleyebiliriz.
Maçı genel olarak düşündüğümüzde Beşiktaş'ın oynadığı oyunla buradan puan çıkarması gerekiyordu. 1 puan çok önemliydi.Maccabi-Dinamo Kiev maçının da 1-1 bittiğini hesap edince bundan sonra grupta her takımın bir üst tur için eşit şansı olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA