Türkiye Kupası finali öncesi Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı'nın daveti üzerine G.Saray Başkanı Canaydın ile F.Bahçe Başkanı Yıldırım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda "Fair-Play" için buluştu. İki başkanın ayrıntıları görüştüğü buluşmada bir medya görevlisi olarak ben de stattaydım. Gözüme ilginç bir olay takıldı. Kulübelerin bulunduğu alan 1 metre aşağıya indirilmişti. Niçin böyle yapılmıştı?
Futbol Federasyonu Medya İletişim Departmanı görevlilerinden Mustafa Artalan'a sordum. Artalan, "Karar tamamen UEFA'ya ait. Şampiyonlar Ligi finaline kadar stadın anahtarı UEFA'da" cevabını verdi.
Çok şaşırdım. Çünkü birçok Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası izledim; ilk kez böyle olaya tanık oluyordum. Kulübenin içine girince şaşkınlığım daha arttı. Barcelona'da da Ali Sami Yen'de de böyle bir durum var ama yeterli olmaması ve kulübelerin tribünlere yakın olması bu durumu yaratıyor.
Atatürk Stadı'nda onca geniş alana rağmen UEFA'nın böyle bir uygulama yapması ve bizim yöneticilerin izin vermesi son derece yanlış ve gereksiz. Bu görüntüye göre kulübüler bir mezarı andırıyor. O alçaklıktan ne futbolcular ne de teknik adamlar oturarak asla maç rahat izleyemezler. Oturularak maç izlendiğinde görüş alanına sadece çim zemin giriyor. Bir gol sonrası mezar gibi kulübede oturanların sevinçle sıçradıklarını düşündüğümüzde başlarını çarpmamaları tam bir mucize.. Bence bu uygulama her türlü yaralanmalara da çanak tutuyor. Birileri UEFA yetkililerini zaman varken uyarmalı.