Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Taşınıyorlar

Futbol Federasyonu'nun Temmuz'da Olimpiyat Stadı'na taşınacağı kulağıma çalınmıştı. Her gün yüzlerce insanın girip çıktığı dev bir kurumun şehrin merkezinden uzak olacağı bana inandırıcı gelmemişti. Şampiyonlar Ligi finali öncesi Milli Takımlar Kurulu Üyesi Serdar Güzelaydın'ın CNN'de söyledikleri çok çarpıcıydı. Güzelaydın, "Rüzgar stadın defosu. Kale arkası trübinlerini yeniden yapılacak. Ayrıca bir otel inşa edilip Milli Takım kamp tesisleri de buraya taşınacak" diyordu.
25 Mayıs'ta gördük ki; Olimpiyat Stadı asla bir futbol stadı değil. Kondurulduğu alan çok sevimsiz üstelik taraftarı oraya çekecek hiçbir cazibesi yok. Çünkü her maça bu kadar çok seyirci gelmez. Her maç öncesi çadırlar kurulmaz. Kale arkasına yeni tribün yapılsa bile kış aylarında rüzgarı ve ilikleri donduran soğuğu yok etmek mümkün değil.
Futbol Federasyonu'nu ve Milli Takım'ı kamp için oraya taşımak bence intihardır. 25 Mayıs akşamı "Üşümedim" diyen biri çıkabilir mi? Adeta donduk. Milli maçların kış ve bahar aylarına geldiği düşünülürse o futbolcular nasıl antrenman yapıp maç oynayacak? Ben bu kararın altında siyasi bir gücün olduğuna inanıyorum. 130 milyon dolara malolan stadı Şampiyonlar Ligi'ne hazırlamak için Federasyon ile Büyükşehir Belediyesi'nin 60 milyon dolar daha harcadığını biliyorum. 190 milyon dolar harcayan devlet şimdi yaptığı yanlışı birilerinin üzerine yıkarak kurtulmaya çalışıyor. Bu yanlışın adresi Federasyon ve Milli Takım olmamalı. Birilerinin federasyonun elindeki paraya göz diktiğininin kokusunu alıyorum. Kale arkalarının yeniden yapılacağını ve bir otel dikileceğini düşünürsek 4050 milyon dolar daha gömülecek. Yine birileri zengin olacak. Bu paralar futbolumuzun alt yapısı için harcansa daha doğru olmaz mı?
Eğer Federasyon taşınırsa asla bedavaya taşınmayacak. Aylık 50 milyar lira kira ödeyecek. Oysa bugün Federasyon'un kendine ait kurumların bulunduğu yerlere ödediği kira 50 milyarın çok çok altında. Görünen o ki; birilerinin gözü Federasyon'un parasında.. Parası elinden alınmış, herkesten uzaklaştırılmış Federasyon acaba kimin hedefi? Dilerim bu yanlış hesap geri döner. Eğer karar hayata geçirilirse Federasyon görevlilerinin ve karda soğukta antrenman yapacak Milli Takım oyuncularının Allah yardımcısı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA